Goed gaat lastig samen met goedkoop en snel

Speel eens met dit grappig tooltje om je bewust te worden dat er wel iets mis moet zijn met het goedkope bewerkte "voedsel" en andere dingen die jou het leven zogenaamd makkelijk maken.

Goed gaat lastig samen met goedkoop en snel

Speel eens met dit grappig tooltje om je bewust te worden dat er wel iets mis moet zijn met het goedkope bewerkte “voedsel” en andere dingen die jou het leven zogenaamd makkelijk maken.
Iets dat goed is voor mens en natuur kan, uitzonderingen zoals in onderstaande reactie helder maakt, niet óók nog eens spotgoedkoop én ultra snel in gebruik zijn.
Wantrouw daarom producten die jou het leven zogenaamd makkelijk willen maken… Alles op deze aardbol bestaat uit energie. Alles wat je doet, alles wat er groeit, het kost een bepaalde hoeveelheid energie. Dat is gewoon zo.

Een voorbeeld:

Een raam zemen kost een bepaalde hoeveelheid energie. Vooral van diegene die het doet ;-). Als er een middel is gemaakt om jou een deel van die energie uit handen te nemen… Vraag je dan ernstig af op welke manier de benodigde energie wél wordt verbruikt…

Meestal wordt het milieu dan belast.

Een toegevoegd stofje dat het vuil makkelijker oplost, maar waarvan het oppervlakte water niet zo blij wordt… Of denk eens aan de kunststof microvezels die uiteindelijk als plasticsoep in onze oceanen terecht komen…

Word je bewust van dit fenomeen. De (voedsel)industrie is er knettergoed in om jou te laten geloven dat het leven zonder product x of y niet langer de moeite waard is…

Maarrrr… diezelfde industrie heeft geld verdienen als doel gesteld…

Hoe dan wel?

Koop liever (minder) producten bij bedrijven die geld verdienen als middel gebruiken om hun idealen waar te maken. Je zult merken dat je veel minder nodig hebt dan je gewend was. Dus per product ben je dan wel duurder uit. Maar als je maar één fles nodig blijkt te hebben ten opzichte van voor elke soort vlek eentje… Tel uit je winst!

Echt, een bewust en verantwoordelijk leven is juist niet duurder. Zeker niet op de langere termijn bezien. Door jouw keuzes kun je zorgen dat het milieu minder belast wordt. Denk er maar eens aan wat ons dat in latere jaren oplevert!

Heb jij voorbeelden van bedrijven die geld als middel gebruiken om idealen te verwezenlijken? Bedrijven die jou dus niet méér maar juist mínder willen laten kopen? Deel ze hieronder met ons!