Groen is het nieuwe roze. Wat je moet weten over borstgezondheid.

Borstgezondheid is voor iedereen belangrijk. Juist als er nu nog niks aan de hand is!!!!

Groen is het nieuwe roze. Wat je moet weten over borstgezondheid

Zaterdag loop ik mee met de Stroffeltocht. Ik doe ook mee omdat het een mooie gelegenheid is om te praten over het feit dat ze nóg veel meer kunnen doen dan meelopen alleen! Borstgezondheid is voor iedereen belangrijk. Juist als er nu nog niks aan de hand is!!!!
En dan doel ik op dingen die werkelijk preventief zijn.
Jonge meisjes (maar ook jongens!!!!) moeten informatie van ons volwassenen krijgen. Maar dan moeten wij die wel eerst zelf hebben en helemaal begrijpen. Pas dan kunnen we echt iets doen aan preventieve gezondheidszorg.
Lieve mensen leer nieuwe dingen, vertel het aan anderen en draag zo ook bij aan een gezondere toekomst voor iedereen!!!!
Schaf bijvoorbeeld het handboek borstgezondheid van Francine van Broekhoven aan. Makkelijk leesbaar en boordevol praktische tips.

tipje van de sluier:

Voor de vrouwen: Doe zo vaak je kunt je bh uit, Je lymfeklieren en -vaten worden dan niet belemmerd. Als je zonder bh aan gaat bewegen (schoonmaken van je huis, de was ophangen, tuinieren) kan je lymfestelsel pas echt zijn werk doen: afval uit je lichaam opruimen.
Voor vrouwen én mannen: kijk eens op je deodorant? Zit er iets in met aluminium… Weggooien is dan het advies! Zoek bij de reform drogist een alternatief. Er zijn er inmiddels veel van. Er is er altijd eentje die goed bij je past!