Dit eerste prachtige exemplaar is uitgevallen als maxi minibieb. Maar daarom past hij zo goed in de Sluisfabriek in Drachten. In die grote hal lijkt ie nog steeds mini. ;-)

Natuurtuin ’t Hummelhûs – Oudehorne

Titia Bouwmeester van de theatervoorstelling Grondproeven belt mij op. ‘Ik speel een voorstelling in Drachten tijdens Simmerdeis en zoek tuinders met een goed verhaal. Weet jij iemand? Het is al wel voor volgende week. Lukt dat denk je? ‘

Het is hoog zomer dus alle akkerbouwers en tuinders zitten tot de nek in het werk. Maar ik weet dat de voorstelling van Titia het grote verhaal van de Streekboer vertelt dus ik wil haar helpen. Ik type een paar zinnen per leverancier voor haar. Wat ze bijzonder maakt en hoe ze zo ongeveer naar de vraagstukken van de huidige tijd kijken.

Willem Teun had ik wel even extra gearceerd. Waarom? Omdat wij dit bedrijf bijzonder vinden. Sowieso sta ik elke week weer te kijken waar ze de tijd vandaan halen om recepten te schrijven en uit te werken op papier en nietloos! aan de tasjes met ingrediënten hangen. Het zijn details, maar die doen er voor ons toe. Ze zijn met zero-wast bezig zoals wij het graag zien. De tasjes en zakjes die jullie allemaal weer inleveren gaan hier naar toe om een tweede rondje te beleven.

Super leuk dat het gelukt is om het contact te leggen, dat Willem Teun heeft kunnen vertellen en dat zijn groenten gebruikt zijn voor de hapjes tijdens de voorstelling. Er is zelfs een maaltijdpakket uit ontstaan!

En als ik een oproepje doe wie er eventueel mini-biebje kan maken is Willem Teun er heel snel bij. Hij heeft een gepensioneerde vrijwilliger die heel graag met hout werkt. Als ik er ga kijken sta ik perplex. Deze man werk niet heel graag met hout, deze man tovert met hout. Met afvalhout wel te verstaan. Het is werkelijk ongelofelijk wat voor mooie dingen er in de werkplaats staan.  Dit eerste prachtige exemplaar is uitgevallen als maxi minibieb. Maar daarom past hij zo goed in de Sluisfabriek in Drachten. In die grote hal lijkt ie nog steeds mini. 😉

En dat dus allemaal náást dat wat zijn tuin onbespoten geeft. Jam, gedroogde kruiden én verse producten. En dan dus die pakketten. En ook nog eens ruimte geven voor mensen die beschermd werken. Het is z’n bedrijf waar je eigenlijk pas een beeld bij hebt als je er een keer gaat kijken. De sfeer is er opperbest. Je bent er welkom en wie goed kijkt kan daar zien hoe wat mij betreft een samenleving optimaal werkt. De mens dient het geheel en er is zorg voor elkaar en alles wat groeit en bloeit.

Dit afhaalpunt is dus ook leverancier, dus als je er niet in de buurt woont kun je er ook voor kiezen de producten in huis te halen. Dan komt het Hummelhûs gewoon naar je toe deze zomer! 😉