Dat moeten we nu online doen, het voordeel daarvan is dat we het dan dus eigenlijk veel beter kunnen documenteren. Maar ja, de tijd... Een goed voornemen van ons voor komend jaar dan maar!

‘Wat valt jou op nu we samen op de vrijdagen om en om de klantenservice doen?’

‘Dat veel mensen nog niet alle groenten kennen. En ook dat wij nog lang niet overal de informatie erbij hebben staan. Zeker bij de vergeten groenten niet. Stom hè, komen we maar niet aan toe. Kijk hier bij de Rammenas dan toevallig wel.’

Ik herken het gelijk!

Met deze opmerking brengt Sandra mij terug in de tijd van de winkel. Toen waren wij zelf de productomschrijving. Ter plekke konden we dingen vertellen, als het moest even opzoeken bij onze boeren of ze even snel een berichtje sturen. Bij een volgend winkelbezoek konden we dan weer meer vertellen. Dat moeten we nu online doen; het voordeel daarvan is dat we het dan dus eigenlijk veel beter kunnen documenteren. Maar ja, de tijd… Een goed voornemen van ons voor het komende jaar dan maar!

Er zijn uit de winkeltijd ook wel veel verhalen in mijn hoofd die graag op papier willen. Over de rammenas bijvoorbeeld. Dat ik stond te vertellen (alsof ik een ware keukenprinses ben: niet dus. ;-)) wat je allemaal met dit radijsachtige, mineraal en vitamine C-rijke knolletje kunt; stoven, bakken, koken, rauw. Wat kan er niet mee zou ik eigenlijk zeggen?

‘Je kunt er zelfs een hoestsiroop van maken.’

Een andere klant in de winkel vult mijn productkennis aan. ‘Mijn moeder, ze is er al lang niet meer hoor, maar ze maakte dat altijd voor ons in de winter. Wij vonden het nog lekker ook! Dus wij hoesten wel eens een keertje extra als één van de broertjes of zusjes ziek was zodat je hopelijk ook alvast preventief een slokje mocht’.

Ze stuurde me een link met het receptje. Heb je eigenlijk niet nodig hoor. Het is gewoon rammenas in schijfjes, suiker erbij, op kamertemperatuur en dan gewoon een dagje wachten. Simpeler kan het niet! het linkje ben ik kwijtgeraakt, maar het verhaal in mijn hoofd gelukkig niet. 😉

Ik vond er dit filmpje over. Leuk om te zien en inderdaad super makkelijk om te maken. Leuk toch om te proberen?

Van welke vergeten groente wil jij meer weten?