Maar we maken er wel een potje van...

Ook naar ons concept toe moeten we het even goed toelichten! Luister en huiver!

De veel gestelde vraag over het assortiment is: ‘Verkopen jullie ook pindakaas?’

Eerst was het sowieso ‘nee’ want pinda’s zijn niet lokaal.

Toen verkochten we het een tijdje van Pip’s Delicious toen zij nog geen eigen winkel bij ons aan de overkant had.

En nu verkopen we het wel weer in de categorie: niet lokaal, wel bio en vanzelfsprekend wijzen we op de optie die onze overbuurvrouw nog steeds heeft.

En daar is dus een hele te gekke optie bij gekomen! De pindakaas-machine!

En die zetten we dan wel weer prominent in de winkel en dus niet achterin bij het niet lokaal wel bio assortiment… Waarom dan toch die exotische pinda’s zo pontificaal in beeld?

Dat is eigenlijk heel simpel: het is een machine die in Groningen is gemaakt met zo veel mogelijk duurzame en Nederlandse onderdelen. Ook nog eens deels ook door mensen die met afstand tot de arbeidsmarkt beschermd werken.
Maak-industrie uit eigen land is sowieso een goed idee. En dat je er dan toevallig wel exotische pinda’s tot super lekkere pindakaas mee kunt maken dat nemen we dan voor lief. Want het is dus ook een zero-waste product. Niet meer elke keer het potje bij het glas en de deksels in de bak voor de honden, maar gewoon steeds je eigen potje weer vullen.
Want recycling is goed, hergebruik is beter!

Kom jij met je potje naar de winkel om er een potje van te maken? Of koop bij ons een fijn weckpotje dat je ook keer op keer weer kunt hervullen. #welkom!