Iets klopt er niet... maar wat... Hoe zit dat met plasticvervuiling?

Dat er iets niet klopt voel ik aan mijn water. Maar het lijkt zo'n verdomde sympathieke actie tegen de (plastic)vervuiling.

Iets klopt er niet... maar wat... Hoe zit dat met plasticvervuiling?

Dat er iets niet klopt voel ik aan mijn water. Maar het lijkt zo’n verdomde sympathieke actie tegen de (plastic)vervuiling. Hoe kan daar nu een luchtje aan zitten? En de dame in kwestie heeft ook al zo’n hoog ‘ik-vertrouw-je-op-je-blauwe-ogen” gehalte…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YkG_Jz-sJLc]

Maar toch klopt er iets helemaal niet in mijn gevoel…

Rivella (de frisdrankproducent die frisdrank in plastic flessen verkoopt (lees: 2 keer niet handig omdat het een ongezond drankje is en omdat de verpakking zowel het milieu en wellicht zelfs je gezondheid belast) heeft een actie dat voor elke verkochte fles een vierkante meter strand aan de Waddenzee wordt schoongemaakt.

Maarre… De (wadden)zee wordt toch juist vervuild door onder meer de plastic frisdrankflessen…???

Dus we moeten nóg meer van het vervuilend product kopen om er voor te zorgen dat de vervuiler 1 m2 gaat schoonmaken????

Dit is toch echt de omgekeerde wereld in mijn beleving!

Wat dan wel?

Als je de wadden en alle andere wereldzeeën echt wilt helpen kun je beter overwegen zelf een paar vierkante meter schoon te maken en kraanwater in (bpa/weekmaker-vrije) eigen drinkflessen (bijvoorbeeld een dopper) te gaan drinken als dorstlesser.

Als je dat dan doet zoals Doutzen zegt dat ze het doet dan maak je het verschil. Leer kinderen dat ze zo met afval moeten omgaan om te voorkomen dat het in de zee terecht komt.

Nog meer (gezondheids)voordelen

Dan hoef je kinderen echt niet ook nog eens te vermoeien met het feit dat de plastic verpakkingen uit de supermarkt heel vaak bpa’s bevatten die de hormoonhuishouding uit balans kunnen brengen. Die gezondheidsvoordelen leer je ze gaande weg wel weer als ze daar zelf aan toe zijn.

Overigens zit er aan deze strategie (zelf ff het stand schoonmaken en kraanwater drinken) nog veel meer gezondheidsvoordelen. Want in Rivella zitten zoals gezegd helaas niet zo heel veel stofjes die je nodig hebt om gezond te blijven… 😉

Water ondersteunt je lichaam juist wel om gezond te worden en te blijven. Net zoals zelf lekker actief rommel opruimen ook fijn is voor je lijf en leden! En dat is dan weer twee keer wel handig!!!!

Wat heeft dit met Qigong enzo te maken?

Wie aan Qigong, Yoga of meditatie doet leert dat alles met alles verbonden is. Als je dat besef steeds dieper laat doordringen dan wordt het dus steeds logischer om goed te zorgen voor je omgeving en dus het milieu waarin we leven. We kunnen niet gezond blijven in een ongezonde omgeving. Dus ook dit soort kennis vergaren is een vorm van Qigong beoefenen.

Qi is immers energie en gong is oefenen. De energie goed laten stromen oefen je dus zeker niet alleen maar door de oefeningen zelf te trainen. Het gaat ook om het toepassen in het dagelijks leven door bewuste keuzes te maken.

Wil je meer weten? Stel je vragen hieronder of schrijf je in voor de gratis informatie.