'Heee, Monique, wat leuk joh, ik heb je op tv gezien zondagavond!'

Deze mededeling kreeg ik in verschillende vormen in veelvoud afgelopen week.

‘Heee, Monique, wat leuk joh, ik heb je op tv gezien zondagavond!’

Deze mededeling kreeg ik in verschillende vormen in veelvoud afgelopen week.

‘Wat een goed programma, want wat jullie als winkel zeker ook nodig hebben is zichtbaarheid. En niet een klein beetje, maar heel veel. Echt, de mensheid gaat nog heel wat problemen tegenkomen en jullie en al die andere kleine bedrijven zijn hierop een antwoord. Jullie MOETEN op de kaart!’

Wat mij betreft staan alle mensen die op deze manier hebben gereageerd en dat waren en verbazingwekkend veel, de spijker recht op de kop. ‘Wat willen we nog minder’ is een uitstekend gekozen slogan door Kees Brouwer de filmmaker van de VPRO.

Er zijn zo veel initiatieven maar we zijn nog te klein om goed zichtbaar te zijn. En wat we waarom doen is nog bij te vele mensen een ver van mijn bed show. Maar dat is echt een vergissing… We moeten echt in beweging komen als we het leefbaar willen houden voor de komende generaties. En volgens mij willen we dat wel…

Wat kan jij later vertellen aan je kleinkinderen? Ben jij actief mee gaan helpen om te consuminderen, gezonder te eten, de aarde weer op te fluffen? Ben jij kritische vragen blijven stellen om onderste stenen boven te krijgen als je het gevoel had dat dat belangrijk was?

Vast wel toch? Wij blijven je hoe dan ook inspireren om dat te doen.

  • De film kun je HIER terugkijken.
  • Als je een bedrijf of een organisatie hebt die ook op de lijst moet staan kun je ene bericht sturen naar reaction@reaction.nu met de vraag of je ook ‘filiaalhouder kunt worden.
  • Ik blijf me inzetten om de beweging vorm te geven. Want de film is leuk maar het werkelijk zichtbaar maken van de alternatieven is leuker.

Er is dus veel dat je kunt doen. Maar het belangrijkste en meest tastbare is nu misschien wel dat je klant of zelfs  lid kunt zijn van Jouw Dagelijkse Kost. De eerste zelfstandige klanten coöperatie van Jouw Dagelijkse kost krijgt binnen de Reaction beweging hopelijk heel veel broertjes en zusjes!

Als je overweegt een winkeldeel te kopen? Twijfel niet langer; wees welkom en doe mee!