Even voorstellen? Jullie weten toch wie ik ben?

Jullie wel, maar mijn mede cursisten van de vijf daagse training biologisch leiderschap nog niet!

De trouwe lezers weten natuurlijk al lang wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Maar de mede cursisten van een vijf daagse training over biologisch leiderschap niet.

Die training startte op donderdag 3 november, maar toen was ik dus verhinderd omdat ik belangrijke afspraken had in Friesland. (Bij de provincie over de nacht van Boer vindt Klant!)

Om toch  een beetje aanwezig te zijn en een bescheiden bijdrage te leveren nam ik een, voor de trouwe kijkers/lezers inmiddels berucht en beroemd, hustie-flutsie filmpje op van matige film kwaliteit, maar met veel plezier en info (hoop ik ;-)).

Want tech-skil heb ik niet, maar enthousiast ben ik dus wel 😉

In 6 minuten prop ik het een groot deel van het winkel-concept, onmogelijk om alles te vertellen, maar dat hoeft ook niet natuurlijk.

De opdracht ter voorbereiding van de eerste dag was om te reflecteren op de vier uitgangsprincipes van ecologisch verantwoorde landbouw en veeteelt. Dat zijn:

  • gezondheid,
  • ecologie,
  • eerlijke verdeling
  • en zorg voor het geheel.

In het eerste filmpje ben ik spontaan het vierde, voor mij o zo logische, principe kwijt. Kijk daarom, als je het leuk vindt, ook het tweede filmpje nog even. Want tuurlijk had ik het nog even op gezocht en kon ik het niet laten daar ook niet iets over te zeggen.

En al met al dacht ik dus, weet je wat, dit is leuk voor mijn mede cursisten maar ook voor de lezers van de nieuwsbrief over de winkel. Als je eens aan anderen wilt vertellen waarom de winkel er is dan is dit misschien wel een leuk blog om door te sturen aan je vrienden, familie, buren en bekenden die ook graag met het doen van hun boodschappen de wereld een beetje mooier willen maken.

Dus wie weet is dit digitale voorstelrondje wel twee vliegen in één klap! Schroom dus niet om dit vrolijk de wereld door te sturen om meer mensen op het idee te brengen lokale, duurzame en verpakkings-arme boodschappen te doen!