Tuurlijk snap ik als geen ander hoe uitzichtloos het kan voelen op dit moment. Weer in lockdown en werkt dat vaccin nog wel tegen de volgende letter van het Griekse alfabet?

Tuurlijk snap ik als geen ander hoe uitzichtloos het kan voelen op dit moment. Weer in lockdown en werkt dat vaccin nog wel tegen de volgende letter van het Griekse alfabet? Blijven we achter de feiten aanlopen en komt het allemaal helemaal niet meer goed????

Dat we het collectief somber inzien snap ik heel goed.. maar lichtpuntjes blijven zien is echt heel handig. Hoe lastig ook, het is de only way out.

Een belangrijke reden dat we de winkel zijn gestart en waarom ze zo graag willen dat er heel veel meer van deze winkels komen is het belang van goede voeding op individuele gezondheid. In de decembermaand gaan mijn gedachten altijd net wat meer terug naar deze reden van mijn dagelijkse inzet. Mijn eerste man heeft door luchtig te denken, humor als wapen in te zetten en gezond te eten alles uit zijn leven gehaald wat er in zat.

Ook al was zijn gezondheid jarenlang zo fragiel als een kaartenhuis, het heeft ons niet belet van het leven te genieten.

Aan het begin van de pandemie deelde ik een verhaaltje hierover op mijn oude persoonlijke blog.

Dat verklaart een klein beetje mijn tomeloze optimisme. Het is door die levenservaring wellicht volkomen logisch dat ik altijd overal lichtpuntjes zie. Dus zeker nu ook! Hou vol, we komen er wel weer. Want het bouwen aan de coöperatie om volgende winkels neer te kunnen zetten past zo ontzettend goed bij het totale plan dat we nodig hebben in een wereld die echt (klimatologisch) verandert. Nu meebewegen en blijven denken in oplossingen en elkaar steunen (ook al denkt of doet iemand iets anders dan jij) is letterlijk van levensbelang.

We weten het allemaal niet in deze veranderende tijden. Laten we dat niet vergeten.. Dus wie gelijk heeft? We weten het pas als we hier over een hele tijd op terug kunnen kijken. Daarom zijn wij het met heel veel meningen ‘eens’. Niet om met iedereen mee te waaien maar omdat het niet zo zinnig is stellig te zijn in tijden dat alles onzeker is.

Vandaar dus. 😉

Voor nu: Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar! Wat er ook gebeurt, we gaan er iets goeds van maken!

P.S.: de foto is genomen op de kortste dag, een dag dat je overdrachtelijk haast niet meer kunt geloven dat het ook weer lichter wordt. Moet je eens kijken wat een pracht er is op die dag. En we weten uiteraard dat de dagen vanaf nu weer langer worden. Dus volop reden om optimistisch te blijven. Tis immers voor hetzelfde geld, dus waarom zou je dan blijven somberen als je ook de zon kunt zien?!