Echt heel slim, of beter gezegd; geraffineerd, want dit product is goedkoper om te maken en kun je in Nederland duurder verkopen omdat wij hier geen idee hebben dat het een inferieur product is... Niks mis met de Nederlandse handelsgeest... Maar of dit nou iets is om trots op te zijn in dit geval...???

Bakken en braden in extra vierge olijfolie? Niet doen, roept de een, uiteraard doen, roept de ander. Wie heeft er gelijk?

Ik vroeg het Nektarios van Ico Loi al toen we de voormalige winkel nog hadden.

‘Extra vierge is olie van de eerste koude persing. Een zo onbewerkt mogelijk product dus. Dat is altijd het beste. Mensen in mediterrane landen gebruiken uitsluitend olie van de eerste persing voor zowel koud als warm. Logisch als je weet dat alle andere varianten die wij uit de Nederlandse supermarkt kennen geraffineerd zijn (dus bewerkte producten zijn).

Via slimme marketing is ons wijs gemaakt dat je alleen in Classico (?) of mild ofzo kunt bakken. Echt heel slim, of beter gezegd; geraffineerd, want dit product is goedkoper om te maken en kun je in Nederland duurder verkopen omdat wij hier geen idee hebben dat het een inferieur product is… Niks mis met de Nederlandse handelsgeest… Maar of dit nou iets is om trots op te zijn in dit geval…???

Extra vierge is uitstekend te gebruiken voor warme gerechten. Als je het rookpunt maar in de gaten houdt. Langzaam verwarmen om het niet té heet te laten worden. Maar dat geldt ook voor boter en kokosolie.

Als je de extra vierge koud gebruikt, heb je de meeste antioxidanten in de olie nog intact. Dus dat is wel waar dat dat de gezondste manier van nuttigen is. En dat argument wordt gebruikt in die marketing, dat je nutriënten verliest en dus kun je beter iets kopen waar überhaupt geen nutriënten inzitten??? Ik snap niet hoe je een volk zo om de tuin durft te leiden?!

Dus niet meer vergeten: bakken in een inferieure olie met klinkende namen als Classico of mild is sowieso ongezonder dan enkele nutriënten verliezen door de verhitting in het beste product dat er is.

Dus laat je niet langer in de luren leggen en koop alleen het allerbeste dat er is. Alles dat geraffineerd is kunnen we beter in de schappen laten liggen.”

Dat is het advies van Nektarios. Daar moeten we het dan maar mee doen 😉 Maar als je het niet gelooft? Kijk dan de uitzending van de Keuringsdienst van waarde er maar eens op terug.

Nektarios en zijn vrouw en dochter kwamen graag in de winkel vertellen aan de klanten over zijn producten en hoe hij ermee kookt. Jullie snappen daarom vast en zeker hoe leuk het was dat hij afgelopen september weer kon komen leveren in het nieuwe mini-winkeltje van De Streekboer in de Blokhuispoort. Hun inmiddels volwassen dochter gaat eigenlijk niet mee. Behalve als ze hoort at ze naar de ‘nieuwe JDK’ gaan. Dan veegt ze haar agenda leeg. Zo leuk, als ze met het hele gezin blijven komen en oprechte belangstelling hebben voor de vervolgstappen! Ook dat proef je terug in de olie!

En in het winkletje kun je dus ook je fles weer laten bijvullen. Want we hebben de olie op voorraad in het vat!

Koop jij je fles in de webwinkel en laat je hem vullen als je in de buurt bent?