Maar ze wil ook niet meer bijdragen aan de consumptiemaatschappij. Altijd maar meer en nog eens meer spullen. Bah, ze is er helemaal klaar mee! Maar wat dan? Dan zijn er gelukkig de upcycle cadeaus!

Janneke is echt geen activiste die overal kritisch op is. Nee hoor, helemaal niet zelfs. Het is een gewone, nuchtere slimme jonge vrouw die begrijpt dat de wereld het huidige gemaksleven, waarin het om consumeren lijkt te draaien, niet houdbaar is. Ze wil gewoon echt niet meer meedoen aan het stomweg consumeren. Ze ziet de waanzin er inmiddels heel goed van in.

De afvalberg groeit en de plasticsoep richt werkelijk vreselijke dingen aan. Containers die van een vrachtschip vallen tijdens een storm is een ramp. Maar dat vrachtschip was onderweg naar een haven omdat wij al die spullen kennelijk willen kopen. Het is gekkenwerk en toch… We hebben zelf de sleutel in handen om het te stoppen.

Waanzin

Als je eenmaal de waanzin ziet van hoe het in elkaar steekt is het logisch dat je daar niet langer aan wilt bijdragen. De wereld gaat echt ten onder aan de hebzucht van de mens. En de mens zelf gaat ten onder aan de vraatzucht van die zelfde mens… Het is uitermate verdrietig om te zien hoe  we ons hebben laten vangen door de industrie die precies weet wat wij willen hebben en wat wij willen eten… Waar in een heel ver verleden, uit de tijd van de holbewoners bedoel ik dan, nog schaarste gold voor comfort, zoet, vet en zout, is er nu een overdaad gecreëerd door de industrie. Maar ons brein denkt nog steeds dat er schaarste is dus blijft de mens maar spullen kopen om het leven aangenamer te maken en blijft het maar eten inslaan dat inmiddels ook veel te rijkelijk aanwezig is. We zijn in een fuik van het consumeren gezwommen… We moeten keren, maar hoe?

Durf jij de bijdrage te leveren die nodig is om de wereld te redden?

We moeten, liefst nu gelijk,  allemaal de onuitspreekbare rijkdom gaan ervaren van het genoeg. Teveel is immers echt heel veel minder dan genoeg… Iets om even op te kauwen.
Als je het eenmaal hebt gezien hoe het teveel ons werkelijk levensvreugde kost, dan neem je met alle plezier genoegen met genoeg. Simpelweg omdat dát de rijkste en weelderigste optie is!

Een voorbeeld van hoe simpel het is: we eten te veel en we worden te dik en krijgen daardoor minder energie en we lopen een veel grotere kans om ernstig  ziek te worden. Wie genoeg eet blijft op gewicht, blijft energiek en loopt veel minder gezondheidsrisico’s.

Te veel is dus daadwerkelijk minder dan genoeg. Wat een rijkdom als je dat eenmaal weet! En dan bedoel ik niet alleen weten met je hoofd maar weten met je hele hebben en houden. Het soort weten dat ervoor zorgt dat je het moeiteloos, verweven door en met je hele leven, gaat toepassen. Op het gebied van eten, verzorgen, schoonmaken, tijd invullen, vakanties, sociaal leven, leren en welk gebied je dan ook nog maar meer kunt verzinnen dat er voor jou toe doet.

Inspiratie

Janneke zocht inspiratie bij ons want ze gaf eerlijk toe dat ze het soms ook lastig vind om niet in de verleiding te komen. We kletsten er wat over en kwamen toen tot een paar simpele conclusies die je enorm kunnen helpen om het rijke leven van genoeg inderdaad moeiteloos toe te passen.

Omring je met gelijk gestemden en deel je ervaringen!
De marketing impact van de grote bedrijven is zo groot dat het handig is om zelf te zorgen voor een tegenwicht. Als je mensen om je heen hebt die laten zien hoe het anders, lekkerder en beter kan dan doe je jezelf en de ander een enorm plezier!

Wijs elkaar niet op wat de ander nog niet goed doet in jouw ogen, maar vertel hoe jij het aanpakt zodat jouw manier een vrijwillige inspiratiebron wordt.
Wees trots op elke kleine stap die je maakt en heb geen oordeel over dingen die misschien nog voor verbetering vatbaar zijn. Realiseer je dat positieve energie veel krachtiger is dan negatieve. Het heeft dus veel meer effect om de positieve energie te benoemen dan op elke slak zout te strooien. Want wat je aandacht geeft groeit tenslotte. Als je dat weet is het simpel hè? Prijs de successen en ze zullen vermeerderen in je leven. Leg op elke slak zout en de verbeterpunten zullen  vermeerderen. Jij mag kiezen…ik weet wel wat ik kies. 😉

En tenslotte doen wij zelf heel concreet een duit in het zakje. Wij introduceren de upcycle cadeautjes.
Wij combineren hoogwaardige streekproducten met vintage gadgets. Zo verminderen wij de afvalberg en inspireren we anderen om niet steeds meer te kopen maar genoegen te nemen met het meer dan genoeg dat er al is. De hoogwaardige streekproducten laten je ook ervaren dat je hier veel minder van hoeft te eten om verzadigd te zijn dan van de vele lege producten die je, met name in de binnenste rijen van  de supermarkten, kunt kopen. De vintage gadgets zijn er echt in overvloed als je er wat energie insteekt om ze te vinden.

Kortom

Het kost inderdaad wel wat meer tijd en aandacht om op deze manier cadeautjes te vinden maar het plezier van geven en krijgen is ook heel veel groter dan de zoveelste cadeaubon van weer een grote multinational. Omdat niet iedereen tijd en zin heeft om te sneupen hebben we voor jou dus deze laatste tip: De upcycle cadeautjes zijn bij ons kant en klaar en leuk verpakt te koop. Makkelijk en met zoiets kun je echt bij iemand aankomen!

Tot in de winkel

Kom je langs in de winkel? We hebben altijd weer nieuwe cadeautjes samengesteld. Je bent altijd welkom!