'Nemen jullie ook een keertje vakantie?'

'Tuurlijk', zeg ik lachend 'alleen tot nu toe in de winkel nog niet. Maar het gaat er echt van komen hoor nu. Tussen Kerst en Oud & Nieuw blijven we een weekje dicht.

‘Nemen jullie ook wel eens vakantie?’

‘Tuurlijk’, zeg ik lachend, ‘alleen tot nu toe in de winkel nog niet’. Maar het gaat er echt van komen hoor nu. Tussen Kerst en Oud & Nieuw blijven we een weekje dicht.

Hoeveel energie we ook van de winkel krijgen, ook wij moeten af en toe afstand nemen en helemaal opladen door eventjes iets anders te doen. Altijd maar doorgaan, zelfs al is het leuk, is voor geen mens goed.

Ik hoorde deze week op de radio dat tijdens de Corona-tijd er minder vroeggeboortes zijn geweest en dat er bovendien meer vrouwen, die wachten op IVF, zwanger raakten dan normaal in hun wachttijd. De onderzoekers zagen het verband met het verminderen van stress voor deze doelgroep. Geen geren en gevlieg van en naar banen, vrijwilligerswerk en sportscholen werpt zijn letterlijke vruchten af. Corona heeft veel nadelen maar dus toch ook voordelen! Het laat ons heel goed zien dat we allemaal best een tandje minder kunnen en dat we daar dan ook nog eens gezonder van lijken te worden!

Dus ook voor ons, ook al genieten we met volle teugen van het werk in de winkel, wij trekken ons eventjes terug.

Maar hoe moet het dan met jullie boodschapjes?!  Wij zouden wij niet zijn als we daar ook niet een oplossing voor hadden bedacht die goed is voor iedereen.

Vanaf de 21ste gaan we tassen met bewaargroenten verkopen die zeker goed blijven tot begin januari als we er weer zijn. Je kunt brood uit de vriezer voor jouw voorraad thuis kopen en wist je dat eitjes sowieso een maand houdbaar zijn vanaf dat ze bij ons in de winkel worden gebracht? Dan mis je alleen de zuivel, die blijft niet zo lang goed. Maar dan kun je altijd nog even uitwijken naar de collega’s of een weekje zonder zuivel doen natuurlijk ;-).

Zo kun je ook stressloos de dagen tussen de feestdagen door genieten van lokale en duurzame boodschappen.

Dus koop ons versschap leeg vanaf de 21-ste, vul je voorraadkast aan met de houdbare producten en geniet van al dat lekkers en de tijd van het einde van het jaar. Een tijd die ons laat reflecteren op wat was en om fris en fruitig weer het nieuwe jaar in te stappen.

We gaan vanaf het nieuwe jaar open op dinsdag tot en met zaterdag. En dan al vanaf 10:00 uur. Op maandag blijven we dus voortaan dicht. De meeste winkels in de straat doen dat, zo sluiten we beter aan bij de openingstijden van onze collega’s.

Dus vanaf 5 januari zijn we er van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 tot 18:00 uur. Met op donderdagavond en uurtje extra tot 19:00 uur. Op zaterdag stoppen we de week om 17:00 uur!