Bevalt iets je niet? Kijk er dan eens op een andere manier naar. Niet oordelen maar onderzoeken of je zelf je blikveld wat zou kunnen verruimen. Dat levert heel vaak iets moois op.

“Vertel nog eens iets over die bijzondere afhaalpunten die jullie hebben? Ik blijf me verbazen over de diversiteit!”

Als ik zo’n vraag krijg dan komt ‘Tuin in de stad’ altijd als eerste bovendrijven. Frans beheert daar het afhaalpunt maar het bedrijf  ‘Tuin in de stad’ runt hij samen met Vivian.

Niet zelden kom je er overigens ook Conny tegen van De geheime tuin. Ook in de stad Groningen, maar dan geheim dus. 😉

Het bedrijf laat zich lastig omschrijven. Het is maar net wat je ziet. Hoe je naar dingen kijkt bepaalt natuurlijk sowieso wat je ziet.

Dus dat is alvast de eerste levensles die je van Frans Vivian en passant meekrijgt. Bevalt iets je niet? Kijk er dan eens op een andere manier naar. Niet oordelen maar onderzoeken of je zelf je blikveld wat zou kunnen verruimen. Dat levert heel vaak iets moois op.

‘Tuin in de stad’ is gevestigd in een voormalig tuincentrum. Frans en Vivian mochten er iets anders van maken zolang ze ook maar aan plantenverkoop bleven doen. En dat doen ze uiteraard. Moestuinplanten en andere onbespoten tuinplantjes zijn bij ze te koop.

Maar er is veel meer te doen! En dat meer maakt het bijzonder.

Frans en Vivian omarmen iedereen zonder ook maar een greintje oordeel over de ander. Hooguit het oordeel dan dat iedereen goed is zoals hij/zij/die is. Er is een gezellige groepsruimte te huur voor workshops tot feestjes. Er is een keuken waarin gekookt wordt met de prachtige producten van de buren van de tuin. Je schuift aan en geeft wat je kunt missen. Wie iets meer Euro’s kan missen ondersteunt zo iemand die net even wat minder geld heeft.

Het gaat daar namelijk niet om hoeveel geld je komt brengen maar hoeveel inspiratie en manifestatie kracht. Welk talent jij komt ontplooien of juist inzetten. Dáár gaat het om bij De tuin in de Stad. Geld is alleen maar een middel om het vrije spel te kunnen blijven spelen zodat alles en iedereen tot bloei kunnen komen. Van wie het geld precies vandaan komt is totaal onbelangrijk. Zolang de mensen maar gaan groeien en bloeien zijn Vivian en Frans en alle vrijwilligers die er zijn diep gelukkig.

Rond Hemelvaart kreeg ik een vraag van Frans: ‘Wij doen mee aan het lange weekend van de korte keten. Maar ik weet dat jullie het al druk hebben met markten. Dus ik heb iets anders bedacht om De Streekboer te vertegenwoordigen. Wil je ons een kratje boodschappen te leen geven? Dan ga ik een natuur-bingo organiseren. Mogen de kinderen en ouders zoeken naar waar de ingrediënten groeien die in de boodschappen zitten.’

Dat bedoel ik dus! Wie verzint iets leuks nou? Dat kan echt alleen maar Frans zijn. En hij heeft er een prachtige stand van gemaakt. Wij zijn hem heel erg dankbaar!

Kortom: het is eigenlijk een plek die je niet goed kunt omschrijven omdat je het moet ervaren. Je moet er gewoon gaan kijken om het te beleven dus. Als je wilt kun je er zelfs blijven kamperen. Als dat nog geen leuke combinatie is? Je boodschappen bestellen en op de #buurtvrij camping overnachten!

Ik zie jullie foto’s wel tegemoet! 😉