'Mag ik even komen kijken hoe je nieuwe huisje is?'

'Tuurlijk, eet je ook even mee?'

‘Mag ik even komen kijken hoe je nieuwe huisje is?’

‘Tuurlijk, eet je ook even mee?’

Nu Ronny nog in St Anne woont en ik in Leeuwarden, en wij er toch voor gekozen hebben om als zakenpartners (en dus niet meer als levenspartners) verbonden te zijn, willen veel vrienden en vriendinnen van mij, mijn nieuwe huisje bewonderen.*

Door de huidige corona-regels, waar ik mij vanzelfsprekend aan houdt, komt er steeds maar eentje per keer. En dat past mij heel goed . Ik hou erg van één op één contact dus die regel past mij als een jas. Ik denk dat ik die er lekker inhoudt 😉

En zo kan ik ook mijn eigen challenge goed uitwerken. Ik wil, vooral qua groenten en fruit, eens kijken of het mij lukt om uit de eigen winkel te blijven eten. In deze maanden is dat de grootste, en daardoor dus de leukste, uitdaging. Wie nu dus bij mij aanschuift geniet van het seizoen van onze eigen bodem. Een prei-mosterd soep, iets van pompoen, pastinaak-puree bij een hutsieflutsie gerecht (dat krijg je als je kookt met wat er is, dan is het vaak een hutsieflutsie zoals ik dat dan noem. Geen officieel recept maar wel heeeeel lekker!)

Nu de winkel er meer dan een jaar is zijn we ook echt helemaal door alle seizoenen geakkerd. Dus we weten dat het vanaf januari echt uitdagend wordt. Maar zeker niet onmogelijk! Integendeel.

Naast kool is er echt nog wel wat meer te vinden en te krijgen! Veldsla, winterpostelein, rammenas, pastinaak, uien, prei, koolrabi, koolraap, pompoen (in soorten en maten), rode bieten en droogbonen. Ik kom dagen in de week tekort om de hele variëteit die er nu nog is tevoorschijn te toveren op mijn bord!

‘Maar maak je dan nooit een exotisch uitstapje?’ Ehh, jawel… Dat doe ik wel. Naast de Streekboer heb je in Friesland toegang tot Hofweb. Dat is het voormalige Bioweb. Je kent ze misschien ook wel van de grote bio groentekraam op de vrijdagmarkt in Leeuwarden. Ze zijn dé online bio specialist in Friesland met naast groenten en fruit van eigen erf ook een link met de betere bio groothandels zodat je er echt al je boodschappen kunt doen.

Daarom ben ik al de hele corona tijd niet in een gewone supermarkt geweest. Sterker nog daardoor ben ik de afgelopen jaren nauwelijks in een gewone supermarkt geweest!

En eerlijk is eerlijk, ik heb een achterdeurtje en dat achterdeurtje willen we ook voor jou in de winkel creëren. Daarom kun je vanaf heden niet alleen je Streekboer bestellingen bij ons af halen maar ook je Hofweb boodschappen mag je laten bezorgen bij ons.

Maar dat is nog niet alles. We gaan ook stap voor stap werken aan een soort van ‘voorraadkastje-aanbod’. De dingen die je echt wel nodig hebt om te koken met de producten van het seizoen maar die we echt niet op eigen bodem kunnen produceren.

Denk simpelweg maar eens aan peper… En zo zijn er echt nog wel meer dingen te bedenken.

Daarom willen we jou vragen wat jij aan algemene boodschappen ook bij ons zou willen kunnen kopen. Welke dingen horen echt in jouw voorraadkastje thuis omdat ze onontbeerlijk zijn bij je dagelijkse kookkunsten?

Wil je ons doorgeven welk basisassortiment wij kleinschalig in huis zouden moeten hebben om het voor jou nog gemakkelijker te maken om al je boodschappen ook bij ons te kunnen doen zodat jij voor minimaal 80% lokaal kunt eten, aangevuld met wat exoten waarvan wij dan de belangrijkste dus ook verkopen.

We horen graag welke producten dat wat jou betreft zeker moeten zijn! Mail ons gerust!

Dan nog even een PS-je op persoonlijk vlak:

* Het niet meer als levenspartners verbonden zijn klinkt ongetwijfeld veel erger dan het voor ons in werkelijkheid is. Het is wel heel erg maar we voelen ook dat het echt nu het beste is. Onze gebroken harten gaan we weer lijmen met goud. Want we zijn wel in liefde los van elkaar gekoppeld. We hebben op dit moment beide iets anders nodig en werken heel fijn en goed samen. Dat deden we al en daar gaat niks aan veranderen. Ieder op onze manier, met ons eigen talent. We komen ook nog gewoon als vrienden bij elkaar over de vloer (dat wil nu zeggen: ik bij Ronny en de kinderen. Want ik ben op mijn eentje dus dat mag wel. Zij mogen nu niet met zijn drieën bij mij. Dat komt dus door de regels en niet omdat wij dat niet willen. Dus dat komt later wel weer. ;-).

Onderstaand filmfragment uit de zoete film ‘You’ve got mail’ is treffend over hoe het voor ons voelt en is: