Kun je door koffie te zetten werken aan je zero waste leven???
Ja dat kan! Is het een gedoetje? Ja, dat ook, maar niet zo heel erg hoor. Lees en kijk hieronder maar! waar ik het met mijn 'ik-ben-net-wakker-stem' je uitleg. ;-)

Kun je door koffie te zetten werken aan je zerowaste leven???
Ja dat kan! Is het een gedoetje? Ja, dat ook, maar niet zo heel erg hoor. Lees en kijk hieronder maar! waar ik het met mijn ‘ik-ben-net-wakker-stem’ je uitleg. 😉

‘Wat is dít?’ Pieter houdt een stoffen dingetje ophoog dat iets weg heeft van een koffiefilter.

‘Nou, das dus een koffiefilter,’ zeg ik met pretogen boven mijn mondkapje uit.

‘Maar dat ding is huge!!!! Dat past toch nooit in je huis, tuin en keuken apparaatje?’

‘Hij moet eerst nog ff mee in de was en dan moet jij eens zien, dan is het keurig een maatje gewoon. Ik kan het weten want ik heb het al geprobeerd.’

Mensen willen echt heel graag dingen doen om zero waste te leven. Maar sommige dingen vinden we vergezocht of we zijn bang dat het een hoop extra werk is en erg omslachtig is om in je leven in te passen. Meestal is niets minder waar en blijkt het, na een tijdje wennen, reuze mee te vallen!

Wil je iets doen om de druk van de aardbol te verminderen? Dan zul je die moeite uiteraard wel echt moeten gaan doen. Dus zet je over die drempel en experimenteer!

In dit geval kun je dus eens proberen of zo’n herbruikbare koffiefilter van Mefrouw’s Eco-shop iets voor je is. Ik laat het in de filmpjes hieronder zien. En omdat ik toch ook met de Fryslan Fungies growkit oesterzwammen kweek (ik ben met de vierde oogst uit één zakje broed nu bezig!!!!) is het voor mij echt een hele kleine moeite! Maar kijk zelf maar hoe het werkt!

Kleine moeite toch? En groot pleier, zeker als ik na een tijdje weer oogst heb 😉

Heb jij ook zin om te testen? Wij hebben zowel de koffiefilters als de growkits ruim op voorraad!