De oplossing is heel eenvoudig: Koop lokaal en duurzaam, trek een budget uit dat je hieraan wilt besteden en merk dat je er verrassend ver mee komt omdat de producten onwaarschijnlijk voedzaam zijn.

Ik kreeg van een anonieme gever deze hele mooie lieve kaart naar aanleiding van onderstaand bericht.

Je wil vast na aanleiding van dit bericht in actie komen. Dat kan met de zuivel-actie die we op touw zetten. Geef je op en doe mee!

Zondag is het Moederdag, een dag die voor kinderloze moeders altijd toch een tikkeltje droevig is.
Ik ben zo’n kinderloze moeder, maar vóel me wel moeder…

Ik ben moeder van de winkel. En de winkel staat voor de wens om het voedselsysteem (en dat voor kleding, en dat voor spullen, en dat van energie) eerlijker en gezonder te maken.
De winkel is dus niet het doel zelf dus. Het is slechts het middel…

En waarom ik dan nu droevig ben?

Nou het gaat wel goed met mijn overdrachtelijk kind, maar dat komt vooral omdat deze moeder het kind financieel kan onderhouden. Ik zie dat ze goed groeit hoor. Maar ze is nog lang niet sterk genoeg om haar echt op eigen benen te laten staan…

 

En ik heb dan wel een spaarvarken, maar het is ook weer niet zo dat ik echt heel vermogend ben.

Ik ben vooral gewoon heel erg goed om met en beetje geld heel veel verschil te maken. Ik kan hier over wel bescheiden doen maar dan doe ik mezelf en vooral mijn wens tekort. Ik kan het gewoon rete goed.

Ik zou dus met mijn spaarvarkentje ook een vet relaxt leventje voor mezelf kunnen creëren…
Maar ik doe het niet. Want ik zie de urgentie van de systeemverandering. Hierin gaan we allemaal veel meer welzijn ervaren. Welvaart en dan vooral de onenige groei ervan is het echte sprookje. Dat geluk oneindig vermeerderd als je het deelt is de waarheid. Dat weten we allemaal. Feestjes zonder gasten bijvoorbeeld zijn niet leuk. De verbinding met anderen en het met elkaar goed hebben, dáár gaat het om.

Gratis geluk, dat vermenigvuldigd als je het deelt…

Dat willen we toch allemaal?

Jelmer van Gaast’sperges wil dat in elk geval ook. Hij teelt biologische asperges. Hij bewerkt zijn land met een hele authentieke trekker… namelijk met een paard😉.

Hij kiest dus voor de meest arbeidsintensieve manier van telen om het systeem zo min mogelijk te belasten en jou een zo hoogwaardig mogelijk product aan te bieden mét veel voedingsstoffen en vezels. De arbeid, de aandacht en de liefde die hij hierin stopt is dus oneindig waardevol.

Zijn producten kunnen dus niet concurreren met de ‘gewone’ asperge. Die van Jelmer zijn simpelweg meer onderweg naar dat eerlijke systeem waarin ons voedsel ook weer voedingswaarde terug krijgt.

Logisch dan toch dat je er een deel van je inkomen aan spendeert? Elke maaltijd is op deze manier een investering in jouw eigen gezonde toekomst.

Wij investeren in die toekomst door in te kopen bij onder meer Jelmer. We geven hem de prijs die hij nodig heeft om dit te kunnen blijven doen. Wij reken jouw een prijs zodat we bij verkoop voldoende verdienen om de winkel te blijven runnen voor jou…

En dan doet mijn moederhart pijn als ik hoor dat er gezegd wordt: ‘ik wacht wel even tot het wat later is in het seizoen, dan gaat de prijs naar beneden…’

Dat gebeurt inderdaad… Maar die eerste oogst is tegen die tijd helaas wel in de bokashi emmer verdwenen om als grondverbeterraar weggeven te worden door ons.. Niet alleen het geld is dan versplit, ook de tijd die we er allemaal in hebben gestoken om jouw deze gezonde tractatie te kunnen verkopen…

Snap je dat deze overdrachtelijke moeder, verdrietig wordt omdat haar overdrachtelijk kind moet wachten tot het zichzelf uit uiterste nood in de aanbieding gooit…

De oplossing is heel eenvoudig: Koop lokaal en duurzaam, trek een budget uit dat je hieraan wilt besteden en merk dat je er verrassend ver mee komt omdat de producten onwaarschijnlijk voedzaam zijn. Je zult ook merken dat je met alle plezier het budget aan eerlijk eten vanzelf gaat vergroten. Simpelweg omdat het het waard is.

Alleen samen veranderen we het systeem en kunnen we er voor zorgen dat lokale boeren divers kunnen telen en ook lokaal kunnen afzetten.

Een lekker maaltje asperges tijdens Moederdag lijkt mij dus een bijzonder goed idee. 🤒🙏 Kom je ze kopen?

Na aanleiding van de verontwaardiging op de socials over het gedrag van de Jumbo en de winstcijfers van de AH snappen wij dat de consument het zat is. Dus we nodigen je van harte uit!

Want je wil nu vast in actie komen. Dat kan met de zuivel-actie die we op touw hebben gezet. Geef je op en doe mee! En houdt ons in de gaten want we gaan verder! We hebben meer in petto, simpel omdat het nu echt moet!