Het is wonderbaarlijk hoe zo'n oud bouwwerk, vermoedelijk uit 1698, al zolang dienst doet en dus nog steeds door goed onderhoud zijn werk doet. Om eens bij stil te staan? Onwaarschijnlijk toch?

Weet je wat ik het authentiekste afhaalpunt vind? Mole ’t Lam. Echt dat is zo leuk! Als of je eventje terug in de tijd bent. Maar phoe, wat een werk om zo’n winkeltje gevuld te houden!

Het klopt dat het één van de schattigste afhaalpunten is die we hebben, Marjon runt het winkeltje en tot voor kort vulde ze ook zelf al die kleine pakjes met meel en bloem. Maar als je er net als zij, samen met haar man Cees (de molenaar) al heel veel dienst jaren op hebt zitten dan wordt al dat werk ook teveel. Dus dat doet ze nu niet meer voor anderen.

Dat was jammer, maar gelukkig neemt Agnes het over! Haar bedrijf heet: Natuurlijk bij Agnes. Zelfde producten, ander label. Gelukkig dus weer terug van weggeweest.

Maar als je dus je boodschappen eens ophaalt in Woudsend bij Mole ’t Lam dan moet je zeker even de tijd nemen. Ze zijn ook een toeristen informatiepunt en verkopen er leuke kleine cadeautjes.

En als je nog meer tijd hebt stek dan ook even je hoofd om het hoekje van de molen zelf. Als Cees er is en tijd heeft dan laat hij je heel graag zien hoe het allemaal werkt. Het is een prachtig exemplaar. Je kijkt je ogen uit. Het is wonderbaarlijk hoe zo’n oud bouwwerk, vermoedelijk uit 1698, al zolang dienst doet en dus nog steeds door goed onderhoud zijn werk doet. Om eens bij stil te staan? Onwaarschijnlijk toch?

Ben jij hier al eens geweest? Lijkt het je leuk om er eens te kijken? Vrijdagmiddag ben je er van harte welkom om je Streekboerboodschappen te halen.