"Nee, geen hip gedoe met superfoods, maar gewoon vers en onbewerkt eten."

De titel van dit blog is een citaat uit een artikel in NRClive. Het gaat over het feit dat steeds meer artsen je verwijzen naar de groenteboer in plaats van naar de apotheek.

Nee, geen hip gedoe met superfoods, maar gewoon vers en onbewerkt eten.

De titel van dit blog is een citaat uit een artikel in NRClive. Het gaat over het feit dat steeds meer artsen je verwijzen naar de groenteboer in plaats van naar de apotheek.

Wij zijn achter de schermen ook al een hele tijd bezig met onze ideeën over en principes achter ‘Jouw dagelijkse kost”. Gezond en lekker eten is o zo fijn en zelfs uitermate makkelijk! En bovendien is het is broodnodig wat ons betreft als het je gezondheid op lange termijn aangaat!

Maar oh oh, wat schrik ik als ik merk dat de ideeën en principes achter ons uiterst basale idee om weer onbewerkt voedsel van het seizoen te gaan eten op ‘wat-een-overdreven-en-hip-gedoe-is-dat-nou-weer’ reacties stuiten. Meestal komt dat omdat lang niet iedereen een idee heeft hoe je zelf weer echt puur en vers kunt koken.

Want er is wat ons betreft helemaal niks hips en overdreven aan. Wel zijn we eerder bezorgd over de generatie die wij nu aan het opvoeden zijn en die nog volgen! Gaan zij ons wel overleven…??? Daarom juist willen wij je helpen.

Schrikken

Mensen schrikken als ze meer kennis krijgen over wat ons huidige kant en klaar voedsel met ons doet. Lieve help, we eten onszelf echt letterlijk ernstig ziek. Maar heel vaak is een eerste reactie toch: ‘ het zal toch wel meevallen, anders wordt het toch niet verkocht…’ Echt, hoe beter je snapt hoe de wereld van voeding in elkaar steekt hoe meer je ook snapt dat je zelf iets kunt en ook moet doen om met de kant en klaar voedsel-wereld te breken…

Dus als je weet wat een overdaad aan (geraffineerde)suikers & zouten en (trans)vetten met onze gezondheid doet, wil je niks liever dan vliegensvlug voor je kroost en jezelf iets anders en echts op tafel zetten!

Lastig

Maar het is ook lastig, want al die kant en klaar producten zitten ook nog eens boordevol smaakversterkers… Dus je kroost haalt waarschijnlijk de neus op voor bijvoorbeeld lasagna die je helemaal zelf hebt gemaakt. We zijn dus ook nog eens verleerd de echte smaken te proeven… Het is onze missie om jou te helpen de cirkel te doorbreken.

En ja het klopt dat sommige van die boodschappen bij de speciaalzaak wat duurder zijn. Ik ben de laatste om je te overtuigen dat de lokaal geteelde biologische bloemkool net zo duur is als de bespoten variant die door de supermarktketens groot en dus met de bijbehorende druk op de prijs is ingekocht. Maar als je alle pakjes en zakje laat staan in diezelfde supermarkt en leert hoe je zelf met kruiden je groenten op smaak brengt, dan ben je zelfs op de korte termijn niet heel veel extra geld kwijt.

Puur is echt niet duur

Duur is relatief, het hangt ook af van hoe je verder kookt. Wij stellen: hoe puurder je kookt hoe dichter je komt bij de prijs van je boodschappen bij de reguliere supermarkt. Bovendien vergeten de meeste mensen voor het gemak dat de zorgpremie elk jaar oploopt. Want, tja, daar begon ik het verhaal mee, wij  zijn ervan overtuigd dat we onszelf echt ziek eten! Daar maken wij ons werkelijk zorgen over!

Kortom, wij betalen liever op korte termijn wat meer aan de lokale boer dan op lange termijn aan de ziektekostenverzekeraar. Het kan geen toeval zijn dat er zoveel meer kanker voorkomt dan decennia terug. Het kan geen toeval zijn dat er meer diabetis type 2 is… En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Dus, ook zin om te ontdekken hoe je plezier in gezond en lekker eten kunt krijgen? Blijf ons dan volgen. En vertel het door aan anderen.