Owwww, er is zeker geen lokale chocopasta... En ook geen noten...

Hmmm, das jammer...

‘Owwww, er is zeker geen lokale chocopasta… En ook geen noten…

Hmmm, das jammer…

Iets anders lekkers voor op brood dan van lokale bodem…??? Enne, oh ja,  geen jam want die hebben we al zo vaak gehad…’

Hij zegt het met een grinnik want hij weet ook wel hoe de winkel is opgebouwd. Inderdaad hebben we van alles op voorwaarde dat het binnen de ecologische grenzen is geproduceerd op lokale bodem en dan liefst ook nog eens met lokale ingrediënten.

Natuurlijk maakt het dat de inkoop niet simpeler op. Om niet gewoon te zeggen dat het uiterst lastig is. Lokaal alleen is niet goed genoeg, een bio stempel ook niet als het niet van hier is. Het gaat om de combi en dan mag voor ons het officiële biostempel zelfs nog ontbreken als we maar weten dat er met respect voor het geheel is geproduceerd. Dat wil dus zeggen dat we vaak het naadje van de kous willen weten en dat sommige prodcuten bij ons dan net niet door de keuring komen.

Niet omdat we de personen er achter niet aardig vinden hoor… Nee, in tegendeel meestal. We willen de kringloop landbouw, de regeneratieve landbouw, de bio-dynamische landbouw, de kleinschalige tuinen, het perma-cultuur principe, de voedselbossen gewoon allle ruimte geven.

Dus echt niet om persoonlijke redenen wijzen we sommige producten af, nee het gaat echt over ons geloof in hoe we in de komende tijd onszelf moeten aanleren dat we moeten gaan eten. Tomaten bijvoorbeeld, die heb ik wel, maar wel alleen in de zomer. Zo simpel is het, en daar wijken we dan weer niet van af.

Maar van die producten die gewoon echt niet lokaal te krijgen zijn en waarvoor jij anders nog naar en gewone supermarkt gaat? Nou die producten hebben we wel steeds meer. Want natuurlijk willen wij die extra omzet heel graag naar de cooperatie helen. Het is moeilijk zat om het met elkaar voor elkaar te krijgen, dus dan is het gewoon heel slim om die extra omzet in bio producten te gebruiken om dat wat voor ons de hoofdmoot is extra stevig in de spotlights te zetten.

De winkel is en wordt de komende tijd steeds meer ingericht zodat er plaats komt voor die niet lokale maar wel biologische producten. Dus ook een ruim assortiment choco pasta en noten bijvoorbeeld.

Afijn kijk zelf maar hoe blij wij er in elk geval al van worden. Geef gerust je boodschappen door aan Ronny. Hij is chef-inkoop en gaat zijn uiterste best doen om al jullie wensen te vervullen.