Heel vaak wordt er gevraagd waarom ik de winkel ben begonnen. Er zijn meerdere redenen. Vandaag, op Robert zijn geboortedag, iets over de hele persoonlijke.

Dit blog schreef io op 18 augustus 2022:

Heel vaak wordt er gevraagd waarom ik de winkel ben begonnen. Er zijn meerdere redenen. Vandaag, op Robert zijn geboortedag, iets over de hele persoonlijke. Rob liet zich onder meer door de wijsheden van indianenstammen inspireren. Niet meer nemen dan je kunt teruggeven.
Daar wordt het leven mooi en eenvoudig van.

Ik ben dat de rijkdom van de eenvoud gaan noemen.

De winkel en het idee daarachter, een eerlijker en gezonder voedselsysteem bouwen, is daar de praktisch uitvoering van.

In het kader van niet meer nemen dan je kunt teruggeven wilde Robert ook geen aardse ballast achterlaten. Veel spullen had hij ook niet meer toen hij in 2008 overleed. Wat hij nog wel had moest ik of zelf gebruiken, of zorgen dat er een volgende eigenaar zou komen. Geen spullen als relikwieën bewaren, was zijn opdracht.

Ik heb er een beetje mijn eigen versie van gemaakt. Ik gebruik zijn spullen maar ze zijn toch wel een beetje heilig. 🤗

Gelukkig weet ik dat ik deze vrijheid van hem mocht nemen. Maar hij wilde simpelweg geen aardse materie achterlaten omdat hij helemaal vrij wilde zijn als jij ging. En hij wilde ook dat ik ook vrij zou zijn om mijn weg te gaan. Vooral ook weer lief te hebben. En dat doe ik!

Blij en dankbaar dat ik zijn vrouw mocht zijn. En petje af voor Robert dat bij zo leefde. In dit geval door zijn petje op te zetten tijdens een zonnige vakantie met mijn lief zodat ik weer fris en fruitig aan de slag kan als ik terug ben. 😎🧢