Niet stoer wel duurzaam! Aldus een 13,5 jarige ;-)

Ik maak en "ouderwets" boodschappenlijstje (om impuls aankopen te voorkomen... ).

Niet stoer wel duurzaam! Aldus een 13,5 jarige ;-)

Ik maak en “ouderwets” boodschappenlijstje (om impuls aankopen te voorkomen… ).

Het lijstje ligt nog met de pen en al op het aanrecht. Als ik terugkom nadat ik schoenen en jas heb aangetrokken, stop ik het lijstje in mijn zak om het er in de supermarkt weer uit te halen.

Ik zie daar dat er allerlei gezellige boodschapjes bij zijn geschreven…. Zeg maar precies die waarvoor ik me wilde behoeden 😉

Met een grote glimlach gooi ik ze toch maar in mijn mandje en prop het later in mijn fietst- en rugtas. Ik had me namelijk voorgenomen de auto voor die kleine stukjes lekker te laten staan.

Ik kom terug en roep vanuit de keuken waar ik alles in de kast zet, naar de spontane boodschappenlijst-aanvuller: ‘ik heb alles op de fiets gehaald, stoer hè?!’ ‘Mwhaaa’, hoor ik vanuit het warme hoekje bij de pelletkachel: ‘Niet echt stoer ofzo hoor, maar wel duurzaam, of hoe noem jij dat ook al weer?’

Een blik van verstandhouding wordt uitgewisseld.

Grinnikend roep ik dat haar, door mij verafschuwde, noodels in de la liggen. Ze weet wel dat ik die zakjes vervloek omdat ze echt gigantisch slecht voor zowel gezondheid als milieu (door het productie- en verpakkingsproces) zijn.

Maar ach. Soms is dat ook gewoon even goed zo.