Plastic... wij willen het zo min mogelijk gebruiken

Vanwege de plasticsoep en het aardoliegebruik.

Plastic... wij willen het zo min mogelijk gebruiken

Vanmorgen zag ik opeens wat ik elke dag op de ontbijt- en lunchtafel zet voor de kinderen. Daar is sowieso nog wel wat winst te halen hoor… Maar die is nu eventjes voor latere zorg. Maar opeens zag ik dus wat wij dag in dag uit gedachteloos uit de kast pakken. De crackers, beschuiten en ontbijtkoek (die allemaal in elk geval wel biologisch ;-)) worden meedogenloos opengerukt en staan dan fijntjes uit te drogen. Echt heel zonde dus. We doen er dan plastic zakjes omheen die hopelijk het einde van het pak, de koek of rol halen…

‘Weet je wat’ dacht ik toen ik weer met heerlijk ruikend en kakelvers brood langs de kringloopwinkel fietste: ‘als ik nou eens van die gezellige ouderwetse blikken haal? Dat scheelt in elk geval weer die extra plastic zakjes in de plasticsoep in de zee, en een litertje of wat aardolie om die zakjes te produceren’.

Want dáárom doe ik daar nou zo moeilijk over. Het is niet gewoon om wéér wat te zeuren te hebben natuurlijk ;-).

Nu moet ik alleen nog iets vinden om een halfje fijn volkoren in te bewaren en dan is alles volgens oma’s principes opgeborgen.

Weer een stapje gemaakt in bewustwording! #geenplasticalshetevenkan #stopdeplasticsoep #stoponnodigaardolieverbruikdoorminderplastictegebruiken #allebeetjeshelpen