'Psst, ik wil even iets zeggen..., de THT is voorbij...'

Ze zegt het heel subtiel omdat ze mij niet in verlegenheid wil brengen.

‘Psst, ik wil even iets zeggen…, de THT is voorbij…’

Ze zegt het hel subtiel omdat ze mij niet in verlegenheid wil brengen.

Maar dat doet ze sowieso niet, want het probleem is dat toch nog steeds heel veel mensen niet weten dat ‘THT, Tenminste Houdbaar Tot’ wil zeggen… het is, zeg maar, een garantie van de leverancier.

TGT (Te Gebruiken Tot) is iets heel anders! Dat wil echt zeggen dat je het na die datum weg moet doen, omdat het je ziek zou kunnen maken (wie er verstand van heeft kan dan nog steeds, door de zintuigen te gebruiken, checken of het nog een dagje langer mee kan of niet..)

Maar op crackers, waar het in dit geval om ging, daar zit een THT-datum op. Máánden daarna zijn ze ook nog dik in orde! Alleen is de leverancier niet meer verantwoordelijk maar de winkelier. Da’s alles!

Dus in het geval van bijv. crackers, maar ook van pasta en zelfs van meel en bloem durven wij die garantie te verleggen naar onszelf.

Iedereen weet ook wel dat als er iets onverhoopt niet goed is je altijd terug mag komen en je van ons je geld of een vervangend product krijgt. Dat is bij ons helemaal nooit een probleem. Wij regelen het daarna zelf wel met de leverancier of nemen gewoon zelf ons verlies. Daar is nooit discussie over. En dat is echt zo, alles verkocht voor THT is te verrekenen bij de leverancier en alles verkocht na THT is voor onze rekening. Zo simpel, daar heb jij als klant geen last van in elk geval. En je hoeft er ook nooit over in te zitten. Zo zijn gewoon de regels van het spel.

Door hiermee zo om te gaan gaan we weer heel veel voedselverspilling tegen omdat we zo veel meer THT-datum verlopen producten gaan eten. Want weggooien van spullen waarvan de ‘fabrieksgarantie’ is vervallen is toch echt te gek voor woorden!?

Genet jij daarom mee van de ‘Voorbij de THT crackers’?