"Ik was op Festival B en kwam daar helemaal geïnspireerd vandaan! Ik wil hier in mijn dagelijkse boodschappen aan bijdragen. Kunnen jullie mij op weg helpen? Ik zou graag sperzieboontjes eten vanavond."

Ze had een aantal heel boeiende lezing gevolgd. Dat het allemaal begint bij de juiste kennis begreep ze heel erg goed. En ze gaf schoorvoetend toe dat ze die niet helemaal had.

Ik stelde haar direct gerust en vertelde haar dat wij hier ook nog steeds naar op zoek zijn. Heel veel kennis is niet zo makkelijk voor handen. Het is belangrijk om steeds meer onbewerkte producten te kopen en daar zelf mee te koken in plaats van met de voorbewerkte producten uit de supermarkt. Het is een feit dat de voedingsindustrie van bewerkte producten groot is geworden. Zij vertellen logischerwijs alleen de voordelen van hun bewerkte producten. Het is aan ons als samenleving om de voordelen van onbewerkte producten weer beter tussen de oren te krijgen.

Het is geen gevecht tegen de industrie! Integendeel, voor een deel is het erg handig dat ze er zijn. Alleen moeten we niet afhankelijk worden van de industrie. Kennis is macht, dat was al zo en dat blijft ook altijd zo. En één kennisfeitje is dat er in oktober nagenoeg geen sperzieboontjes van eigen bodem meer te krijgen zijn. 😉 Dus geen sperzieboontjes maar wel volop andere lekkere verse groenten.

Door de kennis te blijven delen, worden we wijzer en gaan we vanzelf meer rechtstreeks van de boeren kopen. Eerlijke handel is, naast dat het beter is voor moeder aarde om lokaal en met de seizoenen mee te eten, een heel goed argument om rechtstreeks te gaan kopen wat de boer te bieden heeft.

Wij maken dit gemakkelijk door regionaal geproduceerd voedsel te verzamelen zodat je zoveel mogelijk in één keer kunt kopen. De afdelingen die je kent uit de supermarkt zijn ook bij ons vertegenwoordigd. Maar dan niet met 30 verschillende koekjes maar met 3.  Maar er zijn verzorgingsproducten, huishoudelijke artikelen, er is brood, er komt een volledige zuivel lijn. We verkopen vlees direct van de boer en het groente- en fruitschap wordt wekelijks met vereende krachten gevuld. Kortom, er is al heel erg veel en het ligt bij elkaar voor je klaar. Wekelijks komt er meer en wordt het assortiment completer.

Kortom: kom elke week even langs en blijf ons het hemd van het lijf vragen. Want wie meer weet koopt bewuster. En je zult ervaren dat je met je huidige boodschappenbudget je weekboodschappen kunt doen. De samenstelling zal in de loop van de tijd wat veranderen nog, minder bewerkte producten, meer vers. Enne, zelf koken tijdrovend? Nee hoor. In een halfuurtje heb je altijd iets op tafel staan. En wat is nou een half uurtje per dag om met liefde en plezier voor jezelf en of je gezin te koken? Dat is het meer dan waard toch?

Kom je daarom gezellig bij ons je boodschappen doen en kom volgende week je ervaringen vertellen. Leuk om te horen wat jullie van al het goeds wat de boeren ons te bieden hebben gemaakt hebben!