'Maar duurzaam eten is vooral toch alleen duur? En dat bevestig je nu toch door deze actie?'

'Je vergelijkt appels met peren, wacht ik laat het je zien...'

Henk had wel een beetje gelijk. Tenminste als je heel oppervlakkig kijkt dan zou je het haast geloven dat duurzaam eten vooral alleen maar duur is. Maar niks is minder waar.

Er wordt ook vaak gezegd dat ons reguliere eten te goedkoop is. Maar ik hou er niet zo van om ten koste van iets anders je eigen standpunt te profileren.

Ik ga nog een stap verder en durf te zeggen dat de producten die de voedselindustrie voortbrengt vulmiddel zijn om geen honger te voelen maar ondertussen ons systeem totaal niet ondersteunt en we zo ongemerkt ongezonder worden. Dit staat tegenover de producten die onze leveranciers voortbrengen, dat zijn producten die ons daadwerkelijk voeden en gezond houden en ook nog eens zonder onze aardbol overmatig te belasten.

Je kunt dus onmogelijk een milieubelastend vulmiddel om honger te stillen vergelijken met de kostbare brandstof die ons voedt.

Het is dus heel simpel – Stop met vergelijken<

Kijk verder dan je neus lang is, kijk bijvoorbeeld naar de serie ‘Gefileerd‘ op npo3.

Wie nu kiest om zich te vullen zodat je geen honger voelt, geeft op korte termijn weinig geld uit maar holt wel zijn gezondheid uit. Op langere termijn maak je dus (heel veel) extra ziektekosten waardoor het dus vele malen duurder wordt. Omdat het voedsel dat ons slechts vult ook erg milieubelastend is, moet je eigenlijk ook de kosten voor de milieuherstellende maatregelen doorberekenen in de producten die jouw hongergevoel slechts stillen. Het is dus al heel snel onbetaalbaar om die producten te blijven kopen…

En dan is de som heel vlot gemaakt: duurzaam eten (lokaal, seizoensgebonden, heel veel groenten, fruit, noten en zaden, af en toe kwalitatief hoogwaardige vlees/vis, zuivel en eieren) is vele malen goedkoper, lekkerder en gezonder. Klaas en Ronny zitten al te overleggen om de overheerlijke snert-actie tot een succes te maken.

Kom je inspiratie opdoen in onze winkel? Heel graag tot snel, bijvoorbeeld op 25 januari tussen 14.00 en 16.30 als de snert af te halen is!