Stroomt jouw geld nog wel naar zaken die je raken?

Heb je een inkomen waarvan je vindt dat je er een beetje van moet kunnen sparen maar lukt dat niet? Dan zit er ín je geldstroom tocht investeringsruimte verstopt om een gezonde en duurzame lifestyle te kunnen betalen!
Zin om dat te ontdekken?

Stroomt jouw geld nog wel naar zaken die je raken?

Terwijl ik bezig ben met het drieluik rondom het thema: ‘kan ik dat wel betalen, zo’n gezonde en duurzame lifestyle?’ hoor ik op de achtergrond het programma Kassa van BNN/VARA aanstaan.

Het trekt mijn aandacht want dit is nou precies waar ik het over heb…

Ik kan oprecht verdrietig worden als ik mensen hoor zeggen dat ze gezond eten en duurzame investeringen zo duur vinden en het daarom maar niet doen. Terwijl ze ook zeggen dat ze gezondheid en zorg voor toekomstige generaties op deze aardbol heel belangrijk vinden… En zelfs terwijl ze aan de andere kant hoogstwaarschijnlijk ook wel her en der polissen, abonnementen en servicecontracten hebben lopen die veel te weinig onder de loep genomen worden of ze nog wel passen bij wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden…

Ik word nog verdrietiger als ik bedenk dat zo veel mensen het wel zouden willen maar het dus niet doen omdat ze denken dat ze er geen geld voor hebben, en dat nu juist daarom de prijs voor gezond eten en duurzame investeringen ook extra hoog blijft. De al oude wet van van vraag en aanbod. Hoe meer mensen het willen hoe meer aanbod er kan komen en hoe beter de prijs in balans zal komen.

Waar zal het wiel de andere kant om gaan draaien? Juist ja, bij jou zelf! Door elke euro te besteden op een manier die bij jou past. Ik help je er graag bij!

Want ik ben het met de programmamakers eens dat de verkopers van financiële producten nazorg zou moeten verlenen. Maar we weten inmiddels dat dat verwachten en hierop vertrouwen net zo slim is als alleen je badpak mee op skivakantie nemen omdat ze hadden gezegd dat het zo zonnig is op de pistes.

Kortom, de ervaring leert dat het niet handig is om op het advies van een ander af te gaan. Belangrijke dingen moet je dus liever altijd zelf ook even checken. Dat is waarom ik het drieluik rondom de training schrijf op dit moment. Drie momenten om zelf naar je financiële verleden, heden en toekomst te kijken.

Het is waar dat veel financiële dingen ingewikkeld (lijken) maar het is zeker  niet zo dat je het zelf niet zou kunnen. Met een beetje hulp kom je er  in de meeste gevallen wel uit. en dat scheelt je echt heel veel geld.

Zou jij nieuwsgierig zijn naar jouw investeringsruimte voor gezonde voeding en/of duurzame zaken die gewoon verstopt zit in je maandelijkse inkomsten en uitgaven patroon? Zou jij er zin in hebben om dit te ontrafelen? Zou je dat het liefst zelf thuis doen aan de hand van een opdrachtenboekje of zou je dat het liefst in een groep doen om ook van elkaar te kunnen leren?

Waar denk jij dat bij jou de meeste winst te halen is om een gezonde en duurzame lifestyle te kunnen betalen? Hoor heel graag van je!