Als ik aanschuif mogen gelijk ook alle subsidieclubjes aanschuiven. Want die subsidies gaan wat mij betreft naar bedrijven die het werk DOEN. Dus bureaus worden op marktplaats gezet. Laarzen worden aanschaft.

Tot vandaag heb ik gedacht dat ik vooral invloed had op de klantkant. Mensen stimuleren en motiveren om te kiezen voor lokale en duurzame boodschappen omdat die op de iets langere termijn goedkoper, en gezonder zijn. En op korte termijn vooral lekkerder.

Ach, jullie kennen het verhaal. Ik ben van kamp bio, das geen geheim. Ik vind dat je als consument elke dag stemrecht hebt met je euro’s. In zekere zin dus eens met de #BBB. Maar als onderdeel van de oplossing. De overheid MOET echt iets doen om het systeem te transformeren.

Want wie wat verder met mij praat weet dat ik óók vind dat er politieke keuzes gemaakt moeten worden om de boel NU te transformeren.

Ons inkomensniveau is inderdaad te laag om collectief duurzame keuze te kunnen maken. Dus DAT moet op de politieke agenda. En als je dus een verantwoordelijk bestuurder bent pak je dat aan in plaats van het zieke landbouwsysteem te laten bestaan omdat we het niet kunnen betalen. Dat is een redenatie van niks als je het totale systeem bekijkt…

Wie het nog niet ziet…. We gaan ten onder als we blijven doen wat we de afgelopen decennia deden…

We weten, door de geschiedenis te bestuderen, dat een verandering alleen serieus op gang komt als bestuur de lijntjes worden uitgezet. En tuurlijk heb je als burger dus invloed want de politiek volgt de meerderheid. Maar als je als bestuurder ziet dat de meerderheid op ramkoers ligt zul je toch iets moeten bijsturen. Niet straks maar GISTEREN!
Met deze kop in de krant kan ik niet anders dan mijn stem laten horen. Dit kunnen jullie niet menen?!?!?!

Ik heb geen trekker, en als ik hem had kwam ik er niet mee naar het provinciehuis. Vlaggen laat ik ook hangen zoals ze horen. Maar ik zou wel graag een keer met de vuist op tafel slaan om de zittende coalitie fijntjes uit te leggen dat ze de plank niet een klein beetje misslaan, maar niet eens in de buurt komen. Het is echt wanstaltig wat ze nu verzinnen.

En als ik ze dan wakker heb geschud zal ik ze met liefde en respect zeggen dat ik wel snap dat ze dit zijn gaan geloven. De lobby van het grote geld is sterk. Die van gezond boeren verstand hopelijk sterker? Er is meer dan genoeg geld als we het lef maar hebben het eerlijk te verdelen. Het kan zo makkelijk anders en beter. Luister alsjeblieft naar de Biologische en de bio dynamische boer. Het kan zeker anders.

Het MOET anders.

Het zou een #100happydays #dag12 kunnen worden als ik word uitgenodigd voor een goed gesprek. Ik denk dat er wel een paar mensen meewillen met mij. Toch Pyt en Auke. Twee boeren die wat mij betreft een heel goed voorbeeld vormen van de mogelijkheden. Of misschien nog beter dat Rika en Rennie met mij meegaan. Hun vrouwen. Want Pyt heeft ook gelijk als hij zegt dat de vrouwen het zullen moeten voordoen.

Want het krantenartikel eindigt met wederom een man die zegt dat er toch al veel gebeurd… de Ah’s op deze wereld die zeggen om the way to planet proof te zijn…

NEE dat zijn ze dus NIET en dat is niet het geluid dat gehoord wil worden. Ik moet echt zelf even aan tafel om het uit te leggen. Het is zooo simpel. Ik kan wel janken dat het niet gezien wordt… 😢

Als ik aanschuif mogen gelijk ook alle subsidieclubjes aanschuiven. Want die subsidies gaan wat mij betreft naar bedrijven die het werk DOEN. Dus bureaus worden op marktplaats gezet. Laarzen worden aanschaft. Ze gaan als het aan mij ligt allemaal bij de bio boer aan het werk. We hebben veel meer boeren nodig die het wel snappen… En een overheid die die markt stimuleerd door het financieel aantrekkelijk te maken voor bio te kiezen.

Lang verhaal kort: ik ben boos, wanhopig en bereid te helpen om het WEL anders te doen!

#biologisch #biodynamisch #duurzaam #voedsel #voedselsyteem #korteketen #verpakkiingsarm #minderplastic #eerlijkeprijs #fairpricing #klimaat #volgendegeneraties #lekker #eerlijk