Gaan jullie nog dicht? Kan zeker niet met een winkel?

Deze vraag hoor ik heel vaak in deze weken. Maar dat hebben wij heel praktisch opgelost.

‘In de vakantietijd is het altijd zo’n gedoe om te weten welke kleine winkel er wel en niet open is en wanneer dan precies wel en wanneer dan net niet.’

En dat klopt inderdaad. Met de wens van steeds meer mensen om naar kleinschaliger en minder milieu-impact te willen hoort ook het ‘offer’ dat éénpitters nu eenmaal ook wel eens vakantie nodig hebben.

En veel leveranciers zijn er ook tijdelijk tussenuit. Met wat kunst- en vliegwerk loopt het meeste wel door hoor. Maar sommige dingen staan echt even en paar weekjes stil.

Het is de charme van de korte keten zullen we maar zeggen en we waarderen het daarna weer extra. Wie inziet dat de 24-uurs economie ons eigenlijk uitholt zou de gaten in de beschikbaarheid zelfs kunnen gaan waarderen.

Omdat wij alleen nog maar zakenpartners zijn, en privé dus los van elkaar leven, is het voor ons nu een koud kunstje om open te blijven in de zomer. We nemen gewoon om en om elkaars taken over. En natuurlijk doen wij dingen in de zomertijd ook op een laag pitje. Veel van jullie zijn immers zelf ook op vakantie dus het is allemaal net even wat rustiger.

En daarom willen we aan jou die vraag eens stellen: Hoe erg vind jij het dat in de zomertijd alles net even wat minder beschikbaar is? Is het eigenlijk heel erg om het even net wat anders te laten lopen dan normaal? Is het inderdaad zo dat door de schaarste de waardering als het er wel is alleen maar toeneemt? Of moeten we toch streven naar een 24-uurs achtige mentaliteit voor de nieuwe vorm van winkelen zoals wij die voor ogen hebben?

Gewoon zo maar een paar vragen die je mee kunt nemen onder je arm als je, net als ik, nog vakantie mag nemen. Of niet natuurlijk! Je mag de vragen ook lekker thuis laten omdat het voor jou zo klaar als een klontje is dat dingen soms zus en soms zo zijn. En dat het juist leuk is om met al die verschillen mee te bewegen en het gewoon allemaal wel ziet hoe het komt.

Dat kan ook natuurlijk. Misschien moet ik dat eens wat meer gaan doen. 😉

Hoe dan ook! Ik ben benieuwd hoe jij er naar kijkt. Wij zien je in elk geval heel graag weer terug in de winkel als jouw vakantie erop zit. Iemand van ons is er hoe dan ook in deze vakantietijd!