Ik krui een kuub of wat zwarte grond van de voorkant van ons huis naar de achtertuin. De buurman klust op zijn oprit. Ik kruis hem steeds en zo voeren we een gesprek.

Van dichtbij steunt je misschien nog wel meer dan je denkt!?

Ik krui een kuub of wat zwarte grond van de voorkant van ons huis naar de achtertuin. De buurman klust op zijn oprit. Ik kruis hem steeds en zo voeren we een gesprek. Beide te druk om echt even te stoppen met de taak die we ieder doen.

Dat op zichzelf is al hilarisch 😉

Buurman:
Heb je wel tijd voor die tuin nu met de pop-up winkel die er aan komt?

Ik:
Nee, niet echt tijd, maar ja, wat moet dat moet.

Buurman:
Zo is dat, wat komt er in de winkel in het Zaailand? Hapjes ofzo?

Ik:
Neeeee, er is wel iets te proeven maar je kunt er alles kopen wat je nodig hebt om zelf thuis te koken. Net als in de supermarkt, maar dan zoveel mogelijk lokaal, bio of fair. Voor de Pop-up nemen we een greep uit het toekomstige assortiment natuurlijk.

Buurman:
Nou mooi. Ik had gehoord dat het beter is voor je weerstand en immuunsysteem om lokaal te eten. Hoe denk jij daar over?

Ik:
Nou daar zit wel een heel belangrijk iets in waar wij vanuit gaan. De natuur regelt het over het algemeen nogal slim inderdaad. Dat wat je nodig hebt als je in een bepaald gebied leeft, groeit daar ook precies. Bananen zijn bijvoorbeeld verkoelend, en dus groeien ze in de tropen en niet op de Noordpool. Zo gaat dat voor veel meer dingen op.

Buurman:
Maar jullie zijn toch niet zo streng in de leer dat we geen bananen, koffie of chocolade meer mogen?

Ik:
Nee joh, ben je gek. Wij houden van de 80/20 regel. Als je 80 % bewust kiest dan heb je sowieso 20% ruimte voor je koffie enzo 😉 Enne, we meten het niet na hoor! Doen wij zelf thuis ook niet, het gaat meer om het principe. Als je eenmaal weet wat invloed heeft op mens en milieu dan wordt het een sport om betere, en vaak verrassend lekkere, alternatieven te vinden.

Buurman:
Klinkt goed, best handig zo’n winkel in de toekomst!

Inmiddels heb ik toch wel een derde van de berg voor het huis weggewerkt. Ik vind het welletjes voor vandaag!