En dan ligt het schap vol met vers... Eerst de trots en dan gelijk begint de lichte stress... Krijgen we het nu wel aan de man? Stel je voor het mislukt allemaal jammerlijk, wat dan???

Waar krijgen we zoveel stress van dan?

We horen zoveel mensen zeggen dat ze op zoek zijn naar seizoensgroente. Maar zijn ze echt bereid om als ze het seizoensaanbod zien hun keuze hieruit te gaan maken? Opeens draait mijn maag weer om. Stel je nou eens voor dat iedereen toch de zomergroente wil blijven kopen en de kolen, knollen en vergeten groenten met de nek aan kijkt… Want onbekend maakt onbemind toch?…

Mensen eten nu eenmaal graag wat ze kennen en het blijkt dat iedereen best een aardig herhalend patroon heeft in wat er gegeten wordt. Dat is ook helemaal niet erg, maar misschien bieden wij nu dus wel dingen aan die nog niemand kent? Hoe krijgen we ze overtuigd dat het leuk is om eens te proberen?

Want eerlijk is eerlijk, als je de knolselderij niet kent dan kun je hem heus met argusogen aankijken. Hoe kan zo’n best wel woest uitziende knol een smakelijke maaltijd worden???

Durf jij het spreekwoord ‘Wat de boer niet kent dat eet hij niet’ om te keren? Wat de boer niet kent, dat komt op het menu om het te leren kennen en eten!

We dagen je uit en we helpen je er ook bij.

We gaan de komende tijd informatie en recepten verzamelen over de vergeten of onbekende groenten die je bij ons kunt vinden. Zo kun jij eens iets anders op tafel toveren en je tafelgenoten verrassen!

Stap 1: Snuffel tussen de recepten, daar staat vaak ook informatie over de groente. Je kunt over elke groente echt heel veel vinden op internet. Maar wij bundelen wat handige dingen om een start te maken.

Stap 2: Kom naar de winkel en koop de groente die je wilt leren kennen.

Stap 3: Ga lekker koken en geniet van je maaltijd.

Stap 4: Deel met ons je ervaringen. Wij vinden het leuk om te horen en kunnen zo ook anderen weer meer tips geven.

In onze winkel leer je dus vanzelf weer over de seizoenen, over gewassen die een beetje uit het zicht zijn verdwenen en wat de voordelen zijn om deze weer in je menu op te nemen.

Kom je gezellig bij ons langs in de winkel? We staan graag voor je klaar!