‘Dinsdag gaan we koken met de verse kerstpakket-boodschappen hoor!’
Hanny stak haar hoofd vorige week om de hoek terwijl ze dit riep. Ik snapte wat ze bedoelde maar een klant aan de toonbank die net stond af te rekenen niet. ;-)

‘Dinsdag gaan we koken met de verse kerstpakket-boodschappen hoor!’

Hanny stak haar hoofd vorige week om de hoek terwijl ze dit riep. Ik snapte wat ze bedoelde maar een klant aan de toonbank die net stond af te rekenen niet.

Met opgetrokken wenkbrauwen vraagt hij: ‘Die zijn toch niet meer echt vers, ook aan #sosgroenten zit een einde toch?’

Ik moest lachen en leg hem uit. ‘Nee hoor, Hanny bedoelt dat ik even wat klaar moet zetten voor haar. Ze heeft hier haar kerstpakketten gekocht en een onderdeel daarvan was een waardebon voor verse boodschappen. Elk teamlid zou ter waarde hiervan boodschappen komen doen en dan zouden ze daar gezamenlijk maaltijden van maken voor de Buurvrouw en Buurvrouw bus.’

‘Wat een mooi idee’, vond de meneer bij de kassa.

En inderdaad het was een kerstpakket met een bedoeling. Wij hebben het goed, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe mooi is het dan om een gezellige team-activiteit te verbinden aan zo iets moois en maatschappelijks?

Ik app Hanny even later een foto met de kratten die inmiddels voor haar klaarstaan. ‘Zal ik Linze vragen om jullie te komen helpen? Want ik heb er ook #sosgroenten bij gedaan. Daar weet je misschien niet gelijk raad mee?’

‘Eh, ja maar wat kost dat dan om zijn inzet erbij te krijgen?’

Eerst was ik verbaast om deze reactie. Maar Hanny kent Linze nog niet. Hij kookt niet voor geld. Hij kan zelf heel goed met weinig en deelt die rijkdom graag met anderen. Hij doet het gewoon voor de inspiratie die hij hiermee aan anderen kan geven.

Ik voelde aan dat zijn aanwezigheid de activiteit voor het team heel veel meerwaarde zou geven.

Hij was ooit de doelgroep waarvoor ze zich inzetten en hij is dus tevens het voorbeeld van wat er gebeurt als iemand even (extra) steun krijgt. Hij staat weer helemaal in zijn kracht en geniet zichtbaar van het leven en het werk dat hij verzet. Het is een lieve man die wij in het hart hebben gesloten. En ik denk dat dat ook voor Hanny en haar team geldt.

Ze appt me even later terug, met een serie big smileys. ‘Hihihi, schrijft ze, waar zie je dat nog?! Owww, doe ik zelf ook op woensdag’. En dat klopt, op woensdagen zet ze zich vrijwillig in voor Pip’s. Iemand met zo’n groot hart verdient iets extra’s in de vorm van een top-vrijwilliger!

Heb jij ook een leuk idee om op een of andere manier iets leuks aan iets maatschappelijks te koppelen? We horen het graag. Dan gaan wij als winkel jou op onze beurt weer helpen om het tot een succes te maken. Door te helpen met de promotie of iets te geven uit de uitgestelde boodschappen. Wat er maar in ons vermogen ligt zullen we voor je doen!

P.S.: helaas kwam er op het laatste moment een kink in de kabel en kon de teamactiviteit niet doorgaan. Maar Linze heeft alsnog de verse producten die we achter hadden gehouden opgehaald en verwerkt. Dus het is toch nog goed gekomen. Dat is tenslotte de kracht van samenwerken!