Haar winkel mag dan klein zijn, haar hart in onmetelijk groot. En daarom durf ik te zeggen: De Streekboer is geen webwinkel maar een échte winkel waar je vooraf thuis online alvast je bestelling klaar zet.

‘Leuk hoor dat je nu voor de Streekboer werkt, maar dat is toch niks voor mij. Het is toch een webwinkel en daar hou ik gewoon niet zo van. Ik wil bij echte mensen mijn boodschappen doen.’
Ik begrijp haar heel goed. Zeker als het over je boodschappen gaat; je wilt tenslotte weten wat je eet en dat moet vertrouwd voelen.
Zeker nu steeds meer mensen zich bewust worden dat het allemaal wel een heel stukje eerlijker kan en moet voor onze boeren is het belangrijk te weten wat je koop, bij wie en van wie.
En juist daarom moet je dus bij de Streekboer online bestellen en in bij echte mensen afhalen!

Het is zo gemakkelijk! Echt, het kan niet simpeler.

  • Je kiest thuis uit wat je wilt kopen voor de komende week voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.
  • Binnen een mum van tijd heb je je boodschappen verzameld en afgerekend. (Daar doe je in een supermarkt sowieso al langer over.)
  • Dan kies je je afhaalpunt en dáár gebeurt de magic!

Dan kom je bij voorbeeld in Petra’s winkeltje PS-Idee in Wommels. Daar staat het boordevol met betekenisvolle cadeaus.

Wat wij doen met voedsel doet Petra met cadeauartikelen. Alles heeft een verhaal, en ze kent ze uit haar hoofd. Ze heeft alles bewust ingekocht zodat jij altijd iets  vindt dat passend is om te geven. Voor een ander of voor jezelf.

Als ik bij Petra binnenstap is ze verrast! ‘Oh wat leuk dat je komt. Wat jammer dat ik niet meer in jou winkel kan kijken maar wat gezellig dat je hier bent. Ik wilde zo graag met een vriendin naar Leeuwarden komen…’

We gaan beide op in het moment en hebben niet eens door hebben dat haar vriendin inmiddels genietend achter ons staat. Ze komt haar boodschappen halen. We hebben een heel mooi gesprek. Over eerlijk eten, over eerlijke prijzen, over gezondheid. Maar wat het gesprek vooral zo mooi maakt is de oprechte aandacht over en weer. Uiteindelijk draait alles om liefde en om niks anders dan om liefde toch? (Sandra stuurde mij, vast niet toevallig, dit artikel hierover. Een mooi stuk om te lezen op een rustige zondag.)

Ondertussen vraag ik me wel af waar ze de ongeveer 20 Streekboerkratten en boxen heeft staan. Haar winkeltjes is van boven tot onder gevuld met schatten. Daar passen de kratten en boxen echt niet meer bij!

Ze neemt me mee naar achteren en laat me zien hoe ze in en kleine ruimte elke week een soort puzzel maakt om alles er in te zetten zodat ze het vlot kan uitdelen. Ze moet er echt een heleboel moeite voor doen om het voor elkaar te krijgen.

Daarmee raakt ze mij nog veel meer. Wat een prachtvrouw is dit, wat een inzet, zomaar voor niks doet ze elke week deze moeite!

Ze kijkt zelfs ook alles al na nog voordat de klanten er zijn. Als er iets te veel is of iets ontbreekt heeft ze dit vaak al opgelost zodat de klant er niks van merkt. Echt ongelooflijk met hoeveel liefde ze dit wekelijks doet in haar piepkleine winkel.

Haar winkel mag dan klein zijn, haar hart in onmetelijk groot. En daarom durf ik te zeggen: De Streekboer is geen webwinkel maar een échte winkel waar je vooraf thuis online alvast je bestelling klaar zet.

Dus? Waar haal jij voor volgende week jouw boodschappen op? We horen heel graag jouw ervaring!