'Is dat weer wat nieuws? Jullie zitten toch ook altijd boordevol plannen die gelijk handen en voeten krijgen hè? Wat hebben jullie nu weer bedacht? En waarom is het zo belangrijk dat ik dit blog met zoveel mogelijk mensen deel?'

Ze is haast kind aan huis en schuift graag even gezellig aan bij onze keukentafel in de winkel. “Even weer inspiratie opdoen hier hoor. Eens kijken, wat is dit voor leuke flyer?”

Ze leest kort en aandachtig en steekt dan een dikke duim omhoog.

“Weet je wat voor veel mensen een probleem is dat jullie oplossen? Jullie maken dingen behapbaar door hele concrete dingen aan te reiken. Neem dit idee van uitgestelde boodschappendinges nou weer. Dat is toch super leuk?! Al geef je af en toe maar een euro extra bij de boodschappen, dat helpt dus al om de wereld wat mooier te kleuren? Hoe simpel kan het zijn! Echt gaaf om zo eenvoudig te kunnen bijdragen aan iets goeds en groots.’

Somberen hoeft niet meer!

En dat klopt. Het blijkt ook wel dat mensen soms somber worden als het over klimaat, gezondheid en economie gaat. De wereld lijkt soms zo ziek dat het allemaal nooit meer goed lijkt te komen. Je kunt haast zeggen dat het soms lijkt alsof de wereld terminaal is… En heel misschien is ze dat ook wel. Alleen nog te redden als de mensheid zichzelf uitroeit…
Maar dat is wel heel zwart en drastisch bekeken. Dat moet anders kunnen denken wij! En onze ‘kind-aan-huis-klant’ denkt dat dus ook.

Eenvoud siert de mens

Daarom hebben wij het super simpele idee van de uitgestelde boodschappen ingevoerd. We hebben er al eerder over geschreven maar het kan niet vaak genoeg verteld worden hoe makkelijk het is om mee te doen:

Je doet naast je eigen boodschappen een extra boodschap die je wel betaald maar niet mee naar huis neemt. Die extra boodschap gaat in een mand en wij geven een deel van die boodschappen aan klanten die het kunnen gebruiken. Het andere deel geven we aan de voedselbank. Want die doelgroep komt waarschijnlijk niet in onze winkel maar hebben net als iedereen recht op lokaal en duurzaam eten!

Je kunt ook iets extra’s betalen aan de kassa. Dan zorgen wij dat de mand wordt aangevuld met een gevarieerd aanbod van boodschappen. En dat mag echt voor elk bedrag, gewoon iets dat jij op dat moment kunt missen.

Super simpel dus om de wereld ietsje mooier te kunnen kleuren!

Vertel het verder!

Vind je dit een goed idee? Verspreid dan deze blog onder zoveel mogelijk mensen. Attendeer ze op de mogelijkheid. Misschien gaan andere winkels ons idee zelfs wel volgen? Dat zou helemaal geweldig zijn! Met elkaar samen maken we zo heel veel impact!
Dat is een prachtige decembergedachte toch?!