'ik heb een drive-thru tuin (echt waar geen grap!) Je kunt met de fiets of met de auto aan de ene kant het bijen en vlinder vriendelijke paradijsje inrijden. Je stopt in de buurt van de Carpoort waar alles voor je klaar staat.

Wat doe je nou als er geen afhaalpunt bij je in de buurt is?

Op steeds meer plaatsen, in elk geval in heel Friesland, kun je dan ook kiezen voor thuisbezorgd. Maar sommige mensen blijven de voorkeur houden voor een afhaalpunt. Want dat is gezelliger en bovendien maak je het geheel samen zo net even wat efficiënter. Mensen die voor afhaalpunten gaan komen bijna altijd op de fiets of combineren het met het woon-werk verkeer. Dan maakt je dus een net wat kleinere voetafdruk als je het zo kunt doen dan als je voor thuisbezorgd kiest.

Omdat er niet één juiste route is, kun je bij ons dus kiezen op steeds meer plaatsen naast de afhaalpunten voor thuisbezorgd.

En Froukje Hulshof in Assen? Die heeft gewoon helemaal spontaan en zelf een prachtige tussenoplossing laten ontstaan.

Al een hele tijd terug hoor, toen thuisbezorgd was toen zelfs nog niet eens echt in beeld bij ons. Ze wilde zo graag klant worden maar er was geen punt. ‘Nou dat is geen punt’, dacht ze; ‘ik heb een drive-thru tuin (echt waar geen grap!) Je kunt met de fiets of met de auto aan de ene kant het bijen en vlinder vriendelijke paradijsje inrijden. Je stopt in de buurt van de Carpoort waar alles voor je klaar staat. Je ontvangt je boodschappen en je rijdt via de andere kant weer weg’.

Zo zijn er elke week een aantal plaatsgenoten die op deze manier klant konden worden van De Streekboer. Dat is toch uniek dat er vanuit de klanten zoveel passie ook is om het idee achter de Streekboer te laten slagen. Theo is de wekelijkse bezorger daar. Theo is trouwens een ander streekboer-fenomeen die wel eens in het zonnetje mag! Volgens zijn kalenderleeftijd mag hij echt al lang met pensioen. Maar omdat zijn mentale leeftijd nog ver beneden pensioen gerechtigd is is hij nog steeds voor een aantal uur per week in dienst bij ons. We zijn zo blij met hem! Hij komt elk week helpen bij het inpakteam én is hij chauffeur.

Laats was ik zelf in de buurt van Assen dus ik besloot zelf even aan te gaan bij Froukje. Het was geen afhaaldag dus het was een gokje. Ze was er helaas niet. Ik belde haar even op om te horen of ze toevallig zo terug zou zijn. Ik zei wie ik was en ik hoorde dat ze bijna schrok. Haar reactie was; o jee, ik heb me toch niet in de dag vergist en ben ik er niet terwijl er klanten zijn? Ik kon haar natuurlijk gelijk geruststellen. Ik zei dat ik even zat te genieten bij haar afhaalpunt van haar mooie tuin en dat ik het me helemaal kon voorstellen hoe het was als ze er wel was.

Wat een leuk en mooi voorbeeld van hoe je samen met de klanten het netwerk verstevigd. Echt top. Ik zeg: dat zouden best meer mensen mogen doen! Gewoon een super goed idee als je er plaats voor hebt. Zou jij ook zo’n mini afhaalpunt kunnen of willen zijn? Laat het ons gerust weten. Dan kunnen we dat eens onderzoeken of het een aanvulling kan zijn.