Maaike wil dolgraag lokaal en duurzaam eten, maar hoe doe je dat dan in de wintermaanden?

Het groenterek is immers zo goed als leeg...

Maaike is niet de enige die in eerste instantie denkt dat het in de winter karig is. Maar eigenlijk is niets minder waar.

We zijn door het huidige supermarktaanbod vervreemd van wat er is per seizoen. Alles lijkt altijd voorradig. Maar dat is dan weer niet zo als je lokaal wilt eten. En al helemaal niet als je onbespoten, biologisch of biodynamisch wilt eten.

Dan moet je toch echt wat trucjes uit halen om gezond en gevarieerd te blijven eten in de laatste winter- en eerste voorjaarsmaanden.

Wil je de multinationals te slim af zijn, dan zul je weer de ouderwetse kennis van onze grootmoeders moeten leren of opfrissen!

En dat kan ook, het fijnste is dat het nog leuk is om te leren ook! Het zijn maar drie stappen!

  • Leer
  • Oefen
  • Geniet

Leer over fermenteren, inmaken en wecken tijdens een lezing.

Word  enthousiast en kom later in het seizoen als er weer voorraad is naar de workshops om de kennis van de lezing in de praktijk te brengen.

Geniet vervolgens de hele winter van je in de zomer aangelegde voorraad.

Echt een gevalletjes van: “een kind kan de was doen!”