Wat gaaf dat jullie gaan verhuizen!

Er komen twee super energieke meiden de winkel binnen. We komen onze bestelling ophalen! Wat gaaf dat jullie dit zo doen en niet stoppen maar gaan verhuizen!

Wat gaaf dat jullie gaan verhuizen!

Echt whoep, whoep, ons kun je niet blijer maken in dit laatste weekend dat we open waren in het Zaailand. Wat een verrassing dat tot nu toe nog onbekende klanten shoptegoed aanschaffen!

Want yes, we hadden het al gezegd, maar het kan niet vaak genoeg van de daken geschreeuwd worden: ‘We gaan verhuizen en jij kunt helpen om deze stap nóg succesvoller te maken.

Verbouwen

Verbouwen kost geld en sommige dingen, de vloeren, de muren en deels iets aan het plafond, tja dat moet toch echt nu. En niet als overal weer rekken, koelingen, kasten en een toonbank staan natuurlijk. Daar waar we het stap voor stap kunnen doen, doen we dat. Maar nu is er echt even iets meer nodig. En dus ook even wat meer geld.

Iedereen weet al wel waar we onze schouders onder gaan zetten. En waarom ons bedrijf, dat niet zomaar een bedrijf is, een impact-first bedrijf is. We gaan voor een zo groot mogelijk duurzaam, lokaal aanbod dat niet eerst via de groothandel het land doorcrosst om daarna weer terug in eigen regio in het schap te liggen. Dat is:

  • beter voor het milieu (minder voedselkilometers),
  • beter voor onze gezondheid (wij omarmen boeren die bezig zijn met het verbeteren van het bodemleven. Want lege bodem = lege groenten en fruit)
  • en het is beter voor de lokale economie. (Want alle leveranciers zijn lokale, kleine bedrijven.)

Er is lef nodig en veel improvisatietalent, dat horen we vaak. Soms moeten we zelfs even het hoofd bewust wegdraaien als anderen ons de komende hobbels al willen laten zien. Niet iedereen gelooft dat het lukt om het systeem te keren. Wij geloven dat het wel lukt als je doet wat nu kan. Op die manier creëren we steeds meer opties die er eerder niet waren.

Dus ja, de doemdenkers, de zwartkijkers, ze hebben gelijk nu op dit moment. Want nee, nu kan het nog niet. Het utopische beeld dat wij schetsen, dat lukt nu nog niet…

Maar daarom geven we juist niet op en laten we alles niet bij het oude. Nee, daarom gaan we juist nu aan de slag! Met een gezonde dosis naïviteit, met ruim voldoende flexibiliteit om tegenvallers en hobbels op te vangen en met genoeg passie om ons sowieso niet voor één gat te laten vangen gaan we na deze week aan de slag.

Deze week even genieten van vakantie met het gezin om fris opgeladen op avontuur te gaan in de Nieuwe Oosterstraat.

Je kunt ons helpen door nu alvast shoptegoed te kopen. Vanaf volgende week zijn we er weer en dan regelen we dat je je kaart of kunt ophalen op de nieuwe plek als we aan het klussen zijn, of we komen hem bij je brengen. We verzinnen hoe dan ook altijd een manier om het bij jou te krijgen omdat we gewoon super blij zijn dat je wilt helpen!

Via dewebwinkel kun je bestellen. Elk bedrag is welkom!

Voor nu, tot na onze vakantie! We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!