Kringloop shoppen is leuk en duurzaam. Wie wil dat nou niet?

Upcycling; het nieuwe funshoppen!

Het knaagde aan haar geweten als ze bij de goedkope dumpwinkels kocht. Zo erg dat ze het al tijden geleden heeft afgeschaft als het om huisraad en hebbedingetjes gaat.

Al die spullen die ze daar kocht hadden een slechte kwaliteit, waardoor ze snel weer tot afval werden. En zo gaat dat in heel veel huishoudens. Hoe zou het zijn als we daar niet meer kopen? Of, als helemaal afschaffen nog een brug te ver is, er alleen mogen shoppen nadat we een rondje (of eigenlijk twee rondjes, leg ik zo uit) kringloop hebben gedaan? Wat zou dat een berg aan afval en productie schelen!!!!

Als al die troep niet meer gemaakt hoeft te worden scheelt het allereerst een berg grondstoffen en veel uitstoot bij de verwerking ervan en ook later bij het afvoeren van je huisvuil scheelt het weer een boel verbranding van afval omdat er dan domweg veel minder weg te werken is.

Koop daarom liefst helemaal nooit meer bij de dumpwinkels. Is dat een mooi goed voornemen voor het nieuwe jaar? En is het niet super leuk om het goede voornemen al in de cadeautjes koopmaand in te laten gaan? Nu dus, direct al, bedoelen we! 😉

Zullen we ook afspreken dat we elkaar zoveel mogelijk mooie spullen gaan geven die er gewoon al zijn? Die gewoon alleen nog maar van eigenaar hoeven te veranderen? Hoe leuk zou dat zijn?!

Voor het goede voornemen om nooit meer bij de dumpwinkels te gaan kopen hebben we een super simpel stappenplan gemaakt:

Stap 1:
Als je iets nodig hebt ga je naar de dichtstbijzijnde kringloop in jouw buurt.

Stap 2:
Daar loop je minimaal twee rondjes (want in het tweede rondje zie je pas goed wat er allemaal is)

Stap 3:

Dan maak je je keuze en reken je trots af.

Je hebt hiermee een heleboel goede dingen in één aankoop gedaan; namelijk:

  • grondstoffen uitgespaard,
  • co2 uitstoot voor verbranding van afval uitgespaard,
  • geld uitgespaard,
  • het lokale kringloopbedrijf en de lokale economie gesteund

En, als klap op de vuurpijl, je hebt jezelf onderscheiden van de massa door met je kringloop aankoop je eigendommen een uniek karakter te geven. Niet allemaal dezelfde kopjes van dezelfde stuntverkoper. We zijn toch allemaal uniek en dat mag je toch terugzien in de spullen die je hebt? De spullen die je hebt vertegenwoordigen zo echt wie je bent, wat bij je past.

Stuur je ons een foto van je kringloop aankopen waar jij intens gelukkig van geworden bent? Wij hebben ook een heleboel leuke dingen verzameld in onze winkel. Dingen die passen bij de producten die wij verkopen. Dus je kunt ook bij ons komen shoppen. Wij maken zelfs van droogbonen een cadeau. Kom je inspiratie opdoen? Je bent van harte welkom!

Enne, hoe dacht je dat onze verzameling koffie- en theekopjes is ontstaan? Tuurlijk! Die stonden gewoon te wachten bij de kringloop bij ons om de hoek. 😉