'Lopen die uitgestelde boodschappen nog steeds?'

Jazeker! Dat loopt precies zoals het moet gaan. Heel bijzonder.

‘Lopen die uitgestelde boodschappen nog steeds?’

Jazeker! Dat loopt precies zoals het moet gaan. Heel bijzonder. We hebben altijd precies dat wat we nodig hebben. Soms geven we al iets terwijl de pot op dat moment nog leeg is. En altijd de dag daarna vult de pot zich dan weer met genoeg geld. Wij geven dus met een zeer gerust hart!

Ik vertelde er over op de radio bij Omrop Fryslân:

Vanmiddag zette ik de eerste 10 pakketten al klaar!

In deze tijd zijn er helaas meer mensen die krap bij kas zitten. En dat zijn vaak ook mensen die heel bewust kiezen voor duurzaam eten. Dus eten dat de tijd heeft gekregen om te groeien, dat geen bestrijdingsmiddelen heeft ontmoet en dat met liefde en plezier is verbouwd.

Wij vinden eigenlijk dat duurzaam eten een mensenrecht is. We zijn om de tuin geleid en daardoor geloven we massaal dat het ultra bewerkte voedsel dat de voedingsindustrie voortbrengt de echte prijs van voeding is…

Maar niets is minder waar natuurlijk!

Als we de echte prijs zouden betalen, moeten we de kosten, die de milieu-impact met zich meebrengen, ook betalen in de supermarkt…

We lossen dit natuurlijk niet 1,2,3 op maar met kleine stapjes komen we er uiteindelijk ook.

We kunnen beginnen met de uitgestelde boodschappen. Wie iets extra’s kan missen, kan iets geven aan wie wel lokaal en duurzaam wil eten maar het niet altijd (helemaal) kan betalen. Hoe meer mensen dit doen en hoe meer mensen die het ontvangen laten weten wat het belang ervan is, hoe eerder er iets in het systeem zal veranderen.

Het maatschappelijke probleem om het voedselsysteem eerlijker en gezonder te maken lossen we alleen op door er op alle niveaus met elkaar over te blijven praten en te doen wat er vandaag al kan.

Het mooie is dat via ons systeem de ontvangers vaak iets terug doen voor dat wat ze krijgen. Want wie geen geld heeft kan heel veel dingen doen in ruil voor de boodschappen. En dat gebeurt ook heel vaak.

Het gaat niet om het hebben van veel geld, het gaat om het hebben van genoeg geld zodat je je talent, inspiratie en enthousiasme rijkelijk kunt laten stromen En dáár wordt de wereld dus echt een heel stuk mooier van!

Dus kun jij nog iets missen? Doneer dan nog iets aan de uitgestelde boodschappen. Of kom tot en met donderdag nog naar de winkel om iets extra’s te betalen. Dan zorgen wij dat er nog voor de kerstdagen een aantal mensen blij gemaakt kunnen worden!