Ik kan het je zelfs aanbevelen om, net als ik, elke week ergens anders je boodschappen op te halen. Gewoon voor de lol!

‘Hoe komen jullie aan al die totaal verschillende afhaalpunten? Het is echt zo’n mooi en uiteenlopend gebeuren?’

Door alle verhaaltjes die ik tot nu toe als razende reporter heb geschreven begint het wel op te vallen dat we inderdaad hele diverse punten hebben. En ik kan het je zelfs aanbevelen om, net als ik, elke week ergens anders je boodschappen op te halen. Gewoon voor de lol!

Dan kom je er zelf achter dat ze allemaal totaal verschillend zijn met één hele belangrijke overeenkomst: Iedereen doet het met liefde en plezier! En iedereen dus net een klein beetje anders.

Hoe we aan al die leuke punten komen? Dat is dus ook steeds net een klein beetje anders. Overeenkomst is dat het altijd een soort vanzelf gaat.

De winkel Zee Tsiis in de Midstraat in Joure is zo’n voorbeeld van hoe het opeens gewoon klopt. Maaike, onze oud collega, heeft een buurvrouw. En dat is dus Foekje de eigenaresse van Zee Tsiis. En als buurvrouwen samen een kletsen dan is het op eens helemaal logisch dat niet één keer per week maar zelfs twee keer per week deze mooie winkel afhaalpunt is! Zowel op donderdag als op vrijdag kun je er terecht.

Toen ik bij Foekje binnen stapte in de winkel zag ik het al gelijk: Foekje houdt van haar winkel en haar klanten. Ik moest even wachten want het was druk, dus ik kon het mooi allemaal observeren. Ik als oud-winkeleigenaar geniet natuurlijk gelijk met volle teugen van dit soort winkelmomenten. Wat is het toch leuk om te zien hoe Foekje haar klanten bij naam kent en om te merken dat ze veel vaste klanten heeft die wekelijks terug komen voor de delicatesse die ze verkoopt. Deels zijn het ook producten die je bij De Streekboer kunt kopen maar haar assortiment heeft ook veel dingen die niet bij de Streekboer passen maar wel bij haar winkel en in jouw boodschappenmand!

Dus als je in de buurt van Joure bent? Even gaan kijken dar en neem er wat lekkers mee. En als je niet in de buurt woont of werkt? Joure heeft een gezellige winkelstraat hoor. Dus sowieso de moeite waard. Zeker als je na het lezen van dit verhaaltje inderdaad ook zin krijgt om een toer langs al die leuke afhaalpunten te maken! Gewoon omdat het kan!