Zelf maken versus kant en klaar. Waar kies jij voor?

Hier in huis was het een eyeopener. Na een blik in de voorraadkast wordt teleurgesteld gezegd dat we helaas geen cake, appeltaart, pizza of pannenkoeken kunnen bakken.

Zelf maken versus kant en klaar. Waar kies jij voor?

Hier in huis was het een eyeopener. Na een blik in de voorraadkast wordt teleurgesteld gezegd dat we helaas geen cake, appeltaart, pizza of pannenkoeken kunnen bakken.

Ze zoeken namelijk tevergeefs naar de pakken kant-en-klaar mix waar een afbeelding van het gewenste product op staat. Zelf toe te voegen meestal alleen nog een ei en iets van water of zo en klaar is je cake, taart, pizzabodem, pannenkoekenmix of wat dan ook. Voor 1 euro nog wat is het ook weer betaald…

Ik heb thuis daarom verschillende zakken bloem en meel in de kast staan waarvan je zelf elk soort beslag, deeg, welke mix ook van kunt maken. In een handomdraai klaar vaak. En je leert er gelijk van wat je eet en dat je dus niet meer afhankelijk bent van de kant-en-klaar producten waarvan het in de supermarkt wel lijkt alsof je niet zonder kunt. Wat wil je nou nog meer?!

Eh.. niet te veel betalen natuurlijk er voor, dat wil je ook niet! Biologisch heeft de naam duurder te zijn. Maar is dat ook zo? Valt reuze mee weet ik uit ervaring. Sterker; ik durf te beweren dat je te veel betaalt aan de kant-en-klaar mixen (zeker op langere termijn door de langzaam ziekmakende overconsumptie van hierin toegevoegde suikers, zouten en smaakversterkers in veel van deze bewerkte en/of kant-en-klaarproducten).
Oke, die ene grote zak meel en bloem zijn duurder dan de losse pakjes waar alles kant-en -klaar in lijkt te zitten (hoe meer je er over leert, hoe beter begrijp je dat er veel inzit wat je dus liever niet wilt eten….). Maar van die grote zakken kun je wel een heleboel keer verschillende lekkere dingen maken. En… je zit nooit zonder ingrediënten voor een spontaan bak moment als je deze basisproducten in huis hebt. Ik weet zeker dat je voor het geld van die paar zakken lang niet zo vaak van die losse kant-en-klaar pakjes kunt kopen in aantal. Onderaan de streep ben je dus voordeliger uit. Zeker als je er ook op lange termijn de ziektekosten meerekent.

Dus ouders wat willen jullie je kroost voorschotelen en leren? Dat als je pannenkoeken wilt eten je van de kant en klaar producten afhankelijk bent? Of wil je ze leren wat er eigenlijk in het beslag zit en dat je dat dus helemaal zelf in elkaar kunt zetten? En dan kun je ze ook nog eens leren dat je kunt spelen met ingrediënten om er je eigen draai aan te geven? Wil jij het laatste? Hou ons dan in de gaten! Wij zijn bezig masterclasses te organiseren om jou te leren jouw dagelijkse kost gezond, lekker en in eigen beheer op tafel te toveren!

Doe je mee? Laat je email adres achter en we nemen snel contact met je op.