Elke winkelier wil dit, want iedereen ergert zich eraan:

Veel en veel minder verpakkingsmateriaal, want het is te gek voor woorden hoeveel grondstoffen we voor wegwerpverpakkingen gebruiken.

Waarom het heel simpel anders kan

Het kan echt heel simpel anders. Het is alleen wel saai, het is ook suf, en het is té voor de hand liggend… Je verbetert de wereld echt door bij jezelf te beginnen. Niet sexy, maar het is wel waar.

Bijvoorbeeld door zelf je eigen verpakking mee te nemen naar de winkel. Bij ons komt ie op de deur: de zero waste sticker.

Bij onze leveranciers met een winkel delen we hem uit. Op steeds meer plaatsen vind je zo’n sticker. En zelfs als deze er niet hangt zal elke winkelier de rode loper voor je uitrollen als je bijdraagt door zelf een tasje, een bakje of een zakje mee te nemen dat je kunt hergebruiken. De tijd dat dit raar gevonden werd ligt al heel lang achter ons.

Hoe meer mensen het gaan doen hoe meer producenten er rekening mee zullen gaan houden. Want er wordt geproduceerd wat wij willen… We hebben veel meer macht dan we denken, we stemmen met onze euro’s.

En mocht je nog steeds denken dat je te klein bent om impact te maken? Denk dan eens aan de mug die ’s nachts in je slaapkamer rondzoemt. 😉

#jekuntmeerdanjedenkt!

Zere waste sticker via Jouw Dagelijkse Kost