Monique licht het een en ander toe over de financiële en organisatorische zaken van de klanten-coöperatie:

De winkel in Leeuwarden moet sluiten op haar huidige locatie op 24 december 2022.

Maar de missie gaat door!

Als de winkel dicht gaat staat De Streekboer voor ons klaar om te zorgen dat jij wel je lokale en duurzame boodschappen kunt blijven doen.
We hebben zelfs al een nieuw afhaalpunt georganiseerd. Naast de winkel bij Kunstwerkplaats SMOEL zijn we vanaf januari van harte welkom op de donderdagavond tussen 17.00 en 19.00.

In 2023 start een denk- en doe-tank om een campagne te bedenken en uit te voeren om juist nu nieuwe mede-eigenaren voor de winkel te vinden. Het doel is dat we vermogen vergaren om een onafhankelijkere positie te creëren.

Monique gaat in 2023 vanuit de rol als coördinator die ze heeft in Stichting Jouw Dagelijkse Kost, hiervan een project maken. Naast Leeuwarden gaat ze ook onderzoeken of Groningen gelijk op kan lopen met Leeuwarden. We kunnen er voor de lol een wedstrijd van maken: In welke stad zijn als eerste de deuren open. 😉 Leuk toch, om zo samen de boel zo te maken zoals we het echt graag willen hebben!

Want door de gebeurtenissen, waardoor de winkel nu tijdelijk moet sluiten, is in elk geval helder geworden dat als we een eerlijker en gezonder voedselsysteem willen dat we het dan samen moeten doen. Vanuit de klanten! Niet wachten tot ‘ze’ het gaan doen, want ‘ze’ gaan het niet doen tenzij wij laten zien wat we echt willen!

De informatie hieronder klopt dus nog steeds. Met slechts 250 mede-eigenaren kan een winkel zoals die er was bestaan als al die mede-eigenaren ook regelmatig boodschappen komen doen. Dat is het hart van de coöperatie. Daarmee geven ze de hele stad deze voorziening zodat ook mensen die niet kunnen investeren wel klant kunnen zijn en daarmee de eerlijke gezonde voedselketen ondersteunen.

Wat kun je nu doen?

  • Je kunt nog steeds mede-eigenaar worden (lees HIER meer)
  • Meld je aan in de Doe- en denk-tank voor het voeren van een nieuwe campagne.
  • Geef alvast door dat je als vrijwilliger iets wilt doen om de winkel weer te runnen zodra die nieuwe deuren heeft die open kunnen!
  • Laat weten dat je in het bestuur van de winkel wilt als je de winkel (terug) wilt in de stad.
  • Of sluit je aan in het bestuur van de stichting als je net iets meer feeling hebt met de grote lijnen.
  • Blijf je lokale boodschappen ondertussen doen bij onze online zus: De Streekboer. Zorgen wij dat we er donderdagavond zijn voor een gezellig afhaalmoment! (Want wat gaan we de gezelligheid in de winkel missen!)

KOOP NU JE WINKELDEEL!

STUUR MIJ EEN FACTUUR PER MAIL

HIER BEKIJK EN BELUISTER JE ALLES OVER DE KLANTEN-COÖPERATIE

Vijf minuten kijken, vijf minuten lezen: Prospectus Cooperatie Jouw Dagelijkse Kost Leeuwarden of beide even doen. Dan kost het je ook maar 10 minuutjes tijd om te weten hoe het zit met de klanten-coöperatie. Bekijk HIER de flyer over de cooperatie en de winkel zelf.

(Het filmpje is een tijdje terug opgenomen. De getallen en de details zoals hieronder staan liggen inmiddels ook, doorgerekend en al, bij de notaris voor het opmaken van de statuten.)

Luister HIER de Vraag maar Raak sessie terug. En stel gerust al je vragen die je nog hebt. Ik beantwoord ze  graag. Ne zoals de vraag die ik laatst kreeg in de winkel:

Maar wat nu als er iemand langdurig ziek wordt? Hoe vang je dat financieel op?

Nieuwsgierig naar het antwoord? Lees HIER het blog met het antwoord of kijk het filmpje hieronder:

 

KOOP NU ALVAST JE WINKELDEEL!

STUUR MIJ EEN FACTUUR PER MAIL

(Ook als je wat verder weg woont en niet wekelijks boodschappen kunt doen.
Er zijn mensen die jij hiermee heel erg helpt. We geven het al betaalde winkeldeel aan iemand die wel lid wil worden en boodschappen wil doen maar de eenmalige investering niet kan missen.)