Monique licht het een en ander toe over de financiële en organisatorische zaken van de klanten-coöperatie:

De winkel in Leeuwarden is helaas gesloten. Er was hier geen mogelijkheid om zelf energie op te wekken. Het huidige energietarief is te hoog voor de winkel (en ook tegen de principes).

Maar de missie gaat door!

Nu de winkel dicht is staat De Streekboer voor ons klaar om te zorgen dat jij wel je lokale en duurzame boodschappen kunt blijven doen.
We hebben een nieuw afhaalpunt georganiseerd. Naast de voormalige winkel bij Kunstwerkplaats SMOEL zijn we vanaf januari van harte welkom op de donderdagavond tussen 17.00 en 19.00.

In 2023 vormt zich een nieuw bestuur om een plan de campagne te bedenken in welke vorm de voormalige winkel terug kan komen. De vorm waarin is nog niet bekend.

Door de gebeurtenissen, waardoor de winkel nu gesloten is, is in elk geval helder geworden dat als we een eerlijker en gezonder voedselsysteem willen dat we het dan samen moeten doen. Vanuit de klanten! Niet wachten tot ‘ze’ het gaan doen, want ‘ze’ gaan het niet doen tenzij wij laten zien wat we echt willen!

De informatie hieronder klopt dus nog steeds. Met slechts 250 mede-eigenaren kan een winkel en of afhaalpunt zoals die er was bestaan als al die mede-eigenaren ook regelmatig boodschappen komen doen. Dat is het hart van de coöperatie. Daarmee geven ze de hele stad deze voorziening zodat ook mensen die niet kunnen investeren wel klant kunnen zijn en daarmee de eerlijke gezonde voedselketen ondersteunen.

Wat kun je nu doen?

  • Blijf je lokale boodschappen ondertussen doen bij onze online zus: De Streekboer. Zorgen wij dat we er donderdagavond zijn voor een gezellig afhaalmoment! (Want wat gaan we de gezelligheid in de winkel missen!)

HIER BEKIJK EN BELUISTER JE ALLES OVER DE KLANTEN-COÖPERATIE

Vijf minuten kijken, vijf minuten lezen: 30 november 2022 Prospectus Cooperatie Jouw Dagelijkse Kost Leeuwarden (de officiële statuten vind je HIER) of beide even doen. Dan kost het je ook maar 10 minuutjes tijd om te weten hoe het zit met de klanten-coöperatie. Bekijk HIER de flyer over de cooperatie en de winkel zelf.

(Het filmpje is een tijdje terug opgenomen. De getallen en de details zoals hieronder staan liggen inmiddels ook, doorgerekend en al, bij de notaris voor het opmaken van de statuten.)

Luister HIER de Vraag maar Raak sessie terug. En stel gerust al je vragen die je nog hebt. Ik beantwoord ze  graag. Ne zoals de vraag die ik laatst kreeg in de winkel:

Maar wat nu als er iemand langdurig ziek wordt? Hoe vang je dat financieel op?

Nieuwsgierig naar het antwoord? Lees HIER het blog met het antwoord of kijk het filmpje hieronder:

(Ook als je wat verder weg woont en niet wekelijks boodschappen kunt doen.
Er zijn mensen die jij hiermee heel erg helpt. We geven het al betaalde winkeldeel aan iemand die wel lid wil worden en boodschappen wil doen maar de eenmalige investering niet kan missen.)