Woon je verder weg en kun je daarom geen investeerder/klant worden maar wil je wel financieel bijdragen aan het ontstaan van de coöperatieve winkels?

Woon je verder weg en kun je daarom geen investeerder/klant worden maar wil je wel financieel bijdragen aan het ontstaan van de coöperatieve winkels?

Een donatie is altijd welkom en zal goed worden besteed via de uitgestelde Boodschappen. Uitgestelde boodschappen zijn boodschappen voor iemand met een smalle beurs eerder betaald door iemand met een iets bredere beurs.

Elk bedrag is welkom op NL98 TRIO 0320 2649 20 tnv: Stichting Jouw Dagelijkse Kost.

Lees hieronder waarom ze heel waardevol zijn:

Van de eerdere winkel in Leeuwarden (die dus moest stoppen door een te hoge energierekening en niet omdat het plan niet werkte) hebben we geleerd dat we eerst 300 huishoudens vinden die investeerder en tevens klant worden.

Want de winkel heeft dan wel in eerst instantie geld nodig om er te komen, daarna heeft ze omzet nodig om te kunnen blijven. Om die reden verkopen we nu ook maar één winkeldeel per huishouden.

Voor mensen zoals jij die wel financieel willen bijdragen maar niet in Leeuwarden, Groningen of Assen wonen/werken en dus geen klant kunnen worden is er een optie om een donatie over te maken. Maar ook voor mensen die wel mede-eigenaar willen worden maar een extraatje willen donderen voor de opstartfase is deze optie er.

In het begin, als we nog aan het werven en opbouwen zijn, is er nog geen financieel ruimte om de inzet van Monique te vereffenen. Dus extraatjes in de omzet om die periode iets makkelijker te overbruggen zijn welkom. Ze heeft uiteraard privé een financieel buffertje opgebouwd om het te kunnen doen, maar elk steuntje in de rug is welkom.

Donaties koppelen wij dus altijd aan de Uitgestelde boodschappen. Want een eerlijk voedselsysteem opbouwen betekend ook dat er eerlijke prijzen aan de boeren worden betaald.

We zijn in de supermarkten gewend geraakt aan kunstmatige lage voedselprijzen. Dit is echter niet de eerlijke prijs waarvoor een boer binnen de ecologische grenzen kan produceren en lokaal kan afzetten. Het is alleen wel de prijs die past in een smalle beurs. Dat is een vervelend spanningsveld. De uitgestelde boodschappen zijn geen lange termijn oplossing maar een pleister op de wond en een manier om aandacht te blijven vragen om dit probleem bestuurlijk en politiek aan te pakken.

Boodschappen die wij met donaties kunnen inkopen verdelen we bijvoorbeeld via buurtkoelkasten van de Buurvrouw en buurvrouw bus of via de sociale Supermarkt MOES.

Aanvulling speciaal voor Streekboerklanten:

Achter de schermen van de coöperatieve winkel zorgen we ervoor dat de omzet gedeeld wordt met De Streekboer. Het is een win win win model:

  • Meer lokale afzet voor de boer,
  • meer beschikbaarheid van lokale producten voor de klant
  • en financieel gezonde (web)winkels.

300 mede-eigenaren per stad zorgen voor meer klanten in de drie steden dan nu het geval is. Het zou mooi zijn als er een stevige basis gelegd wordt in die steden zodat het in de dorpen erom heen makkelijker haalbaar wordt. Vandaar dat het straks voor jou als klant niet uitmaakt waar je koopt: in de webwinkel en afhaalt of rechtstreeks in de winkel waar je zelf uitkiest.