WAAROM ZOU JE UITGESTELDE BOODSCHAPPEN DOEN?

WANT WAT ZIJN DAT EIGENLIJK?Misschien ken je de uitgestelde koffie wel uit de grotere steden.
Jij drinkt een kop koffie en rekent er niet één maar twee af.

Die ene wordt opgeschreven zodat iemand met een smalle beurs kan zien dat er nog een koffie is die al betaald is maar nog niet is op gedronken.

Zo werkt dat met uitgestelde boodschappen ook!

Boodschappen die al wel betaald zijn maar nog niet zijn meegenomen.

HOE WERKT HET PRECIES?

Je geeft bij het afrekenen aan welk bedrag jij in de Uitgesteld Boodschappen pot wilt doneren. Wij slaan dat aan op de kassa zodat we altijd precies weten hoeveel er in het potje zit om weg te geven. Het kan zowel contant (lees daarover een verhaal om in te lijsten!) als via de pin.

Je vindt een Streekboerwinkel, met houdbare producten en waar je dus ook een uitgestelde boodschap kunt doen, in de Blokhuispoort in Leeuwarden vanaf medio september 2023.

Iets overmaken onder vermelding van Uitgestelde Boodschappen op onze rekening (TNV Stichting Jouw Dagelijkse Kost: NL98TRIO0320 2649 20) mag ook altijd natuurlijk.

WAT IS ER ZO BELANGRIJK AAN UITGESTELDE BOODSCHAPPEN?

Het doel van Stichting Jouw Dagelijkse Kost (die nu de Streekboer ondersteund)  is om voor iedereen een echt eerlijke prijs van voedsel te kunnen garanderen. Dus zowel de boer als de consument. Dan moet er nog iets gebeuren aan ons inkomensniveau. Dat is een politiek vraagstuk wat wij niet 1,2,3 oplossen met elkaar. Maar we kunnen wel een helder signaal afgeven met ons gedrag door het zelf te organiseren om gezond voedsel voor iedereen beschikbaar te stellen.

Te boeken als sprekers
Een andere, ook hele bijzondere en leuke manier om de pot te spekken, is ons inhuren als sprekers.

Steeds vaker mogen we een lezing verzorgen. Daar staat dan vaak een kleine financiële vergoeding tegenover. Dat is fijn. Want wij doen in het in onze vrije tijd omdat de tijd binnen de betaalde uren ontbreekt. We hebben besloten om, dat wat we er voor krijgen, te investeren in dit uitgestelde boodschappen potje.

Dus boek je ons voor een lezing dan ga je eerst even met de pet rond ;-). Lijkt het je wat om Sandra of mij als Spreker te ontvangen? Mail mij dan even voor de voorwaarden. Want die zijn per situatie verschillend.