Mini-interview van mede-eigenaren.

Dit is mijn eigen kleine manier om bij te dragen aan een beter milieu. Gezond eten is belangrijk. Voor mij persoonlijk en mijn gezin maar ik zie ook dagelijkse het belang hier van in mijn huisartsenpraktijk.

We moeten gezond koken meenemen in onze dagelijkse routine en terug naar de natuurlijke basis. Daarmee valt meer dan de helft van de reguliere supermarkten af want daar schreeuwen de pakjes je toe. Pakjes zijn kolder met toevoegingen! Je hebt al die pakjes niet nodig. 55% van de lage inkomens klasse hebben helaas alleen maar geld voor “goedkope producten”, het is schokkend dat dit zo is.

Oja en en het verpakkingsvrije boodschappen doen is ook een belangrijke overweging.

Ik ga niet demonstreren maar dit is mijn manier. Het voelt als mijn verantwoordelijkheid.

Marjan

Ik ben lid geworden omdat ik steeds bewuster word maar ik ben er nog lang niet hoor.

Maar alle kleine beetjes helpen en ik leer steeds weer iets bij.

Ik woon en werk in de buurt en vindt het belangrijk om gezonde producten dichtbij huis te kunnen vinden die ook nog eens lokaal zijn geproduceerd.

Ank

Dit is een nieuwe zet! Als je in de gelukkige omstandigheden verkeert en genoeg geld hebt om te verduurzamen kan dat op heel veel verschillende manieren.

Maar hier komt alles bij elkaar.

Je stopt je geld nu ergens in waar het zichtbaar is.

Dus als er iets is in je eigen stad dan moet je dat steunen!

Bert

Op het oog een makkelijk vraag maar het is toch een moeilijke, het voelt dieper. Ik voel dat hier waarde gehecht wordt op meerdere niveaus.

Ik wil niet een negatief scenario schetsen maar we zijn met zijn allen maar aan het verkwisten.

Door mede-eigenaar te worden hoop ik iets van invloed te mogen hebben op het lokale assortiment.

Ynke​

Het begon al toen Jouw Dagelijkse Kost zijn deuren opende als pop-upstore. Ik heb me toen ook direct ingeschreven voor de nieuwsbrief.

In het dagelijkse leven probeer ik zo goed mogelijk te leven en mijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden, we hebben bijvoorbeeld al de tweede generatie zonnepanelen op het dak en eet ik al 42 jaar vegetarisch.

Puur vanwege het behoud van de aarde. Het voelt als een opdracht. Maar nu voelt het urgenter en daarom ben ik mede-eigenaar geworden van Jouw Dagelijkse Kost.

Ina

De laatste nieuwsbrief triggerde mij, daar stond een bepaalde zin in; spelen met geld. En zo sta ik ook in het leven, mijn levensvisie is “spelen met het leven zo diep en zo breed als het is”.

Je moet het zelf doen! Dit is de volgende stap. De kring groter maken. Waar verbinden we ons aan?

Het wordt steeds overtuigender. De maatschappij heeft aanjagers nodig en dat is Jouw Dagelijkse kost!

Arthur