Ze smokkelde even met de kant en klaar currypasta van elders. Maar zelf die zou je zelf kunnen maken met de pepers, paprika's, olie en losse kruiden die we op bulk verkopen uit de winkel.

Trudie stuurt van tijd tot een foto met haar eigen receptje van wat ze met de boodschappen van jouw dagelijkse kost heeft gemaakt. Deze keer had ze een paar dingen elders moeten kopen. Dus ze smokkelde even met de kant en klaar currypasta van elders. Maar zelf die zou je zelf kunnen maken met de pepers, paprika’s, olie en losse kruiden die we op bulk verkopen uit de winkel.

Onderstaand recept is dus zo goed als helemaal met de boodschappen van Jouw Dagelijkse Kost:

Bloemkool met tomatencurry

  • olie voor het fruiten
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el rode currypasta (ku je dus zelf maken met pepers, paprika, olie en kruiden naar keuzen uit de winkel)
  • 1 bloemkool in roosjes
  • blik tomaten (450 gr)
  • blik kokosmelk
  • 250 gram (volkoren)rijst/speltrisotto/naakte haver
  • 2 el linzen
  • 1 el zonnebloempitten
  • (eventueel 1 el pompoenpitten, maar de biologische die je overal in de winkels kunt kopen komen allemaal uit China dus zijn niet te koop bij JDK. Je kunt het ook weglaten of zelf je pompoenpitten drogen en pellen.)

Bereiding

  • Fruit de ui in de olie en roer daarna de (eigengemaakte) currypasta erbij.
  • Doe de bloemkoolroosjes erbij en schep alles om.
  • Voeg dan het blik tomaten en de kokosmelk erbij en schep weer om en zet het vuur lager als het kookt.
  • Zet het deksel een beetje schuin zodat er een klein beetje vocht kan ontsnappen.
  • Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken (of langer als je zachte bloemkool wilt hebben).
  • Kook intussen de (volkoren)rijst/speltrisotto/naakte haver in voldoende water met de linzen en pitten gaar (en giet zo nodig af).

Een heerlijke combi!