Tijdens de zomervakantie hebben we in de nieuwsbrief, gastrecepten van niemand minder dan van die leuke Joke Boon! Je weet wel van die mooie kookboeken die we ook in de winkel verkopen over bonen.

Tijdens de zomervakantie hebben we in de nieuwsbrief, gastrecepten van niemand minder dan van die leuke Joke Boon! Je weet wel van die mooie kookboeken die we ook in de winkel verkopen over bonen. Dit recept komt met toestemming uit het boek; Bonen! Lees hier meer over droogbonen, informatie van de lievelingsboer uit Friesland van Joke.

HUMMUS VAN RODE BIET & KIKKERERWT

BIJGERECHT / BROODBELEG VEGA

Ik had bietjes over en kwam zo op het idee om daar hummus mee te maken. Dat zie ik wel eens in van die kant-en-klare bakjes in de supermarkt liggen. De variant die ik maak is de állerlekkerste hummus die ik ooit heb
gegeten. Dat denk ik wel vaker als ik weer een nieuwe variant bedenk, maar deze is écht heel erg lekker. Proef maar.

Boodschappen lijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:
– 175 gram kikkererwten
– 100 g rauwe rode biet
– 50 g zachte geitenkaas van de molkerij
– 2 el citroensap
– 1 el extra vergine olijfolie van Icoloi
– 1 el water
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Laat de kikkererwten 8 uur wellen in ruim water. Spoel ze af en kook ze voor anderhalf uur.
– Rasp de rauwe biet fijn.
– Rooster 25 gram kikkererwten in koekenpan.
– Maal de geroosterde kikkererwten grof in de keukenmachine.
– Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en pureer tot een fijn mengsel.
– Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Doe over in een bakje of schone pot. Blijft in de koelkast 3-5 dagen goed.

Meer weten over Joke? Monique had ook al eens een leuke podcast met haar.