Tijdens de zomervakantie hebben we in de nieuwsbrief, gastrecepten van niemand minder dan van die leuke Joke Boon! Je weet wel van die mooie kookboeken die we ook in de winkel verkopen over bonen.

Gastrecept van Joke Boon

Tijdens de zomervakantie hebben we in de nieuwsbrief, gastrecepten van niemand minder dan van die leuke Joke Boon! Je weet wel van die mooie kookboeken die we ook in de winkel verkopen over bonen. Dit recept komt, met haar toestemming uit het boek; Eerste hulp bij reukverlies!

GOUDEN CRUNCHY GRANOLA
ONTBIJT

Natuurlijk bestaan er heel veel recepten voor granola. En dat is het leuke
ervan: je kunt het samenstellen naar jouw voorkeur. Die van mij is erg crunchy door
de noten en de quinoa, die hem meteen ook extra eiwitrijk maken. En dat is lekker, bijvoorbeeld na het sporten. De kurkuma, voor mij een geliefd middel om eten te kleuren, geeft hem een mooie gouden gloed. In een afgesloten pot is hij wel een maand
houdbaar.

Boodschappenlijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:
– 200 g quinoa
– 200 g havermout
– 50 g zonnebloempitten
– 50 g lijnzaad
– 175 g gemengde noten
– 1 theel. gemalen kaneel
– 2 theel. gemalen kurkuma
– 125 ml heldere honing
– 4 eetl. Huttentut olie
– snufje zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
– Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar.
– Spreid het mengsel uit over de bakplaat en plaats op een richel boven het midden in de oven.
– Bak in 15-20 minuten goudbruin en krokant, schep de granola halverwege de baktijd om.
– Zet de oven uit. Schep de granola nogmaals om en laat nog 30 minuten staan in de uitgeschakelde oven.
– Doe de granola als hij helemaal is afgekoeld in de pot. (En neem alvast een handje.)

Meer weten over Joke? Monique had ook al eens een leuke podcast met haar.