Tijdens de zomervakantie hebben we in de nieuwsbrief, gastrecepten van niemand minder dan van die leuke Joke Boon! Je weet wel van die mooie kookboeken die we ook in de winkel verkopen over bonen.

Tijdens de zomervakantie hebben we in de nieuwsbrief, gastrecepten van niemand minder dan van die leuke Joke Boon! Je weet wel van die mooie kookboeken die we ook in de winkel verkopen over linzen en bonen. Dit recept komt met haar toestemming uit het boek; Linzen!

LINZENSMOOTHIE MET BANAAN
VEGAN

Sommige mensen vinden het moeilijk om te ontbijten. Voor hen is een ontbijt in vloeibare
vorm een goed alternatief. Dat kun je snel (onderweg) drinken. Deze shake is een heerlijke eiwitrijke start. Ook goed voor na het sporten! De choco-mintsmaak is geweldig. Rijpe bananen invriezen is een topidee, zo heb je altijd een zoete, koude toevoeging aan je shake. (Uiteraard kan het ook met niet-bevroren bananen.) Heb je liever een wat steviger ontbijt? Een glas van
deze shake samen met een ontbijtmuffin (blz. 26) houden je energiek tot aan de lunch.

Boodschappen lijstje bij Jouw Dagelijkse Kost:
– 60 g oranje linzen,
– 1 rijpe banaan, in plakjes gesneden en bevroren
– 250 ml havermelk
– 1 el lijnzaad
– 1 1/2 eetlepel cacaopoeder
– 2 dadels, zonder pit
– 15 muntblaadjes, gescheurd

Bereidingswijze:
– Kook de linzen gaar in ruim water. Doe in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken.
– Doe de linzen, banaan, melk, lijnzaad, cacaopoeder, dadels en muntblaadjes in een blender en draai tot een romige smoothie.
– Drink meteen op of bewaar in een flesje in de koelkast.

TIP! Kook de linzen de avond tevoren.

Meer weten over Joke? Monique had ook al eens een leuke podcast met haar.