Mijn tweede recept in deze serie is opnieuw een eenpansmaaltijd: curry. Eenpansgerechten zijn kennelijk toch echt mijn favoriet, omdat ze me de minste stress in de keuken opleveren én ik er mijn restjes groentes meestal in kwijt kan. Het oorspronkelijke recept voor deze curry was met pompoen, maar die heb ik vervangen door extra bloemkool en wat wortels en zoete aardappelen.

Img

Ingrediënten bloemkoolcurry:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 200 ml gepelde tomaten
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 1,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel sambal
  • 1,5 eetlepel tamarindepasta of wat citroen-/limoensap of azijn
  • 500 gram zoete aardappel en/of wortel
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram bloemkool (in kleine roosjes)
  • 200 gram doperwt (evt. sperzieboontjes o.i.d.)
  • 1 blokje groentebouillon

Bereidingswijze bloemkoolcurry

    • Snij de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze kort in een hapjespan.
    • Voeg de sambal, koriander, komijn en kurkuma toe en bak 1 minuut mee.
    • Doe de tomaten, zoete aardappel, wortel, bouillonblokje en kokosmelk erbij en laat 10 minuten pruttelen.
    • Voeg op het laatst de doperwtjes en de bloemkoolroosjes toe. Je curry is klaar als de bloemkoolroosjes beetgaar zijn! Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Op de foto zie je de curry geserveerd met wat rijst en gebakken NL-soja tempehblokjes. Deze laatste had ik eerst in een marinade gelegd van ketjap, olijfolie, knoflook, gemberpoeder, palmbloesemsuiker (of evt. gewone suiker) en sambal. Misschien later nog maar eens wat meer over het klaarmaken van de tempeh, want dat kan op verschillende manieren (wie heeft een lekkere tip?).

Tallyrinekewilma

Meer over het drietal dat de komende tijd inspiratie aan je doorgeeft:

Tally

💚 Voormalig eigenaar verpakkingsvrijewinkel Potje Met te Surhuisterveen
💚 Leefstijl- en vitaliteitscoach
💚 Kookfan en schrijfster van het boek ‘Het Totaalrecept’, een boek over gezond eten maar vooral over een vitale leefstijl

Rineke

💚 Voedingsexpert
💚 Schrijver van talloze boeken over voeding
💚 Samen met partner Jan eigenaar van Heerlijk Westerwolds Land waar ze hun droom waarmaken: Op agro-ecologische wijze de mooiste producten verbouwen én daar trainingen en lezingen over geven

Wilma

💚 Streekboer chef klantenservice en administratie
💚 Te zien als Streekboer afhaalpuntbeheerder bij de Sluisfabriek in Drachten
💚 Trotse moeder van drie tieners
💚 En bovenal: Onze kantoorfoody met altijd inspiratie voor lekkere en gezonde recepten